FöretagsabonnemangMobilt bredbandFast bredbandBredband via 5GeSIMMobiltelefonerSurfplattorSmartwatchesTillbehörMobilskal och skyddMobilplånböckerHörlurarLaddareAppleSamsungSonyGoogleHuaweiKampanjer och erbjudandenFörmånerGör vår behovsanalysTelefoniFöretagsabonnemangMobiltelefonerFast telefoniBredbandFast bredbandMobilt bredbandDedikerad fiberVäxelTelefonväxelMobil växelContact CenterDigitala mötenTelefonkonferensVideokonferensMicrosoft TeamsMolntjänsterHybrid CloudInternet of ThingsDatacenterNätverkstjänsterSD-WANPrivat mobilt nät5GIT-säkerhetBrandväggIP VPNDDoS-skyddKommunikation som tjänstKonsulttjänsterUnified CommunicationBranscherSmå företagTillväxtföretagMedelstora företagStörre företagOffentlig sektorHållbarhetHållbarhet och telekomEn hållbar omställningCirkulärt företagandeKunskap och insikterSe allt innehållKundcaseRapporterGuider och handböckerWebcasts och kundpanelerWhitepapers och tillämpningarBloggarVarför Tele2 FöretagObegränsade kundupplevelserIt-säkerhet för ditt företagOm utfasningen av 2G- och 3G-nätenTäckning och nät

KOM IGÅNG MED MOBILDATA

Se innehåll och dokument

Här kan du läsa mer om hur du kopplar upp dig med din telefon för att få ut det mesta av din mobildata.

Upplever du att du inte får den hastighet som utlovas? Läs mer om vårt nät och bland annat hur du själv kan påverka din täckning. 

Mobilanslutning

När du ringer, svarar på telefonsamtal eller skickar SMS så använder din telefon en mobilanslutning. I Sverige använder du vårt mobilnät, som idag täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning.

Dataanslutning

När du surfar, använder appar eller skickar mejl som ansluter till Internet så kan telefonen skicka och ta emot data antingen via en mobildataanslutning, eller med en trådlös anslutning. Om din telefon är inställd att kunna använda båda uppkopplingstyperna samtidigt så väljer telefonen alltid den trådlösa anslutningen först.

Dataanslutningen via mobilnätet går oftast via 3G, 4G eller 5G-nätet. Med 3G surfar man i upp till 25 Mbit/s. Tele2 delar 3G-nät med Telia. Hastigheterna i Tele2s egna 4G-nät är upp till 80 Mbit/s. 

5G

Redan nu finns Tele2s 5G-nät tillgängligt i ett 30-tal svenska städer för dig som har en 5G-redo telefon och företagsabonnemang. Läs mer om 5G här.

Trådlös anslutning

En trådlös anslutning minskar mobildataanvändningen, vilket kan vara speciellt viktigt för dig som inte har ett obegränsat dataabonnemang. De vanligaste typerna av trådlös uppkoppling är WiFi och WLAN.

Så här får du större datapaket

Börja med att skicka ett sms till 243 med texten DATA så får du snabbt veta vilket datapaket du har och/eller hur mycket datavolym som återstår på det. 

Fyll på mer data

Om du får slut på data inom EU/EES kan du surfa vidare till ett rörligt pris.  

Här kan du läsa mer om våra datapaket för surf utomlands

Här kan du fylla på mer mobildata.

Större företag eller företag med ramavtal köper extra datapaket via våra självservicetjänster eller genom att skicka ett sms med EUGB1, EUGB3 eller EUGB15 till 243.

Du är givetvis alltid välkommen att kontakta kundservice för hjälp med att beställa mer data till ditt abonnemang.