5G
5G och shopping hos Tele2 Företag

Smartare handel med 5G

Personligare shopping
och effektivare lagerhållning 

Mer relevanta och personliga erbjudanden baserat på preferenser, lättare att hitta rätt storlekar, virtuella butiksguider och automatiserade inköp förbättrar shoppingupplevelsen och hjälper oss att undvika både onödiga transporter och spill.

Många framtidsvisioner lyfter fram en vardag där vi via bärbara enheter kan skapa unika AR-upplevelser för alla kunder. Där maskininlärningsalgoritmer registrerar vilka varor vi plockar på oss och vem vi är, vilket eliminerar behovet av att köa och betala i butik. Det innebär också att personliga cityguider kan hjälpa oss att hitta precis den typen av butiker, aktiviteter, restauranger eller områden som vi efterfrågar eller sökt oss till tidigare. 

Dessutom kan handelsupplevelsen göras mer interaktiv via VR-provning, storleksguider utifrån faktiska mått i stället för olika märkens storlekar samt direkt feedback kring till exempel antal, storlekar och färger som finns kvar. I stället för att hela utbudet av varor måste finnas i butik får displayer i provrummet visa upp alternativa versioner och färgval. Något som då också innebär större möjligheter att effektivisera lagerhållning och butiksyta. 

För handeln handlar mycket om att förena den digitala upplevelsen med den fysiska butiken och bygga upp smarta system där kundupplevelsen kan kombineras med ett ökat hållbarhetstänk. 

Bild 5G handel Tele2 Företag

Vi är nätverksspecialister

Vi på Tele2 arbetar alltid nära dig som kund för att hitta den mest effektiva nätverkslösningen utifrån dina faktiska behov. Våra rekommendationer blir därför ofta en blandning av olika teknologier så att olika användningsområden får optimala nätverk. Vi har tagit fram specialiserade nätverkslösningar för städer, arenor, logistikcentraler och myndigheter, och redan idag har vi högst täckningskvalitet i Sverige (92,6 %) med vårt testvinnande 4g-nät. * 

* P3 Connect Mobile Benchmark 2019 


Behöver du rådgivning?

Vi ser till att du får anpassade kommunikationstjänster och lösningar för just ditt företag. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.