Täckning och nät

Sveriges bästa mobilnät 

Tele2 - bäst i test
Tele2 har det bästa mobilnätet i Sverige enligt det internationellt ledande mobilnätstestet Umlaut Mobile Benchmark 2019. Testet genomfördes från mars till augusti 2019 och av 1 000 möjliga poäng vann Tele2 med 914 poäng.

Tele2 ansågs ha högst samtalskvalitet av alla operatörer och fick även högst betyg i uppladdningshastighet, med nästan 48 procents marginal. 

Om Umlaut Mobile Benchmark
Umlaut är den internationella marknadsledaren inom mobila jämförelsen. Resultatet baseras på 210 miljoner mätpunkter av röst- och dataprestanda hos 29 300 mobilanvändare i Sverige.

Globalt utvärderas 80 länders mobilnät och rapporten visar att de svenska operatörerna har utmärkt prestanda i internationell jämförelse.  

Läs hela rapporten här. 

Bättre täckning i hela Sverige

Vårt fokus är att bygga täckning och kapacitet där människor bor och arbetar. Vi har satsat mycket på nätet i norra Sverige och ökat antalet basstationer i Norrland med drygt 140 procent. I övriga delar av landet har antalet basstationer ökat med cirka 40 procent.

Vi har idag ett mobilnät som täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning och 90 procent av Sveriges yta. Självklart ringer våra kunder med ännu bättre samtalskvalitet och surfupplevelsen är stabilare, även vid resor mellan orter och städer.

5G Tele2 Företag
5G Tele2 Företag

Sveriges snabbaste nät

Ett 5G-nät är en förutsättning och möjliggörare för vad framtiden har att erbjuda, där kraven på nätet är högt ställda med högre hastigheter, kortare svarstider, mer stabilitet samt möjlighet att hantera fler och tätare uppkopplingar. Redan idag har Tele2s 5G-nät visat sig vara det enda i Sverige som uppnår hastigheter över 1 Gbit/s. 

Genom utbyggnaden av 5G-nätet kommer även vårt testvinnande 4G-nät bli bättre, den digitala kraften större och möjligheterna oändligt många fler. Vi är stolta över vårt nät och fortsätter att förstärka det på platser där vi ser att det behövs. 

Här kan du läsa mer om vårt 5G-nät. 

Ett hållbart nät

Tele2 har Sveriges mest hållbara nät. Vi ser till att utnyttja hela dess kapacitet, delar vårt nätverk med andra operatörer och använder bara förnybar elektricitet. Ett arbetssätt och ett helhetstänk som självklart också är vägledande när vi bygger ut det nya 5G-nätet.

5G-nätet kommer ge ytterligare vinster när fler system kopplas upp och samman. Det möjliggör ett mer energieffektivt samhälle som förenklar för människor och är snällare mot miljön.

Energieffektiv Tele2 Företag
Jobba obegränsat Tele2 Företag

Jobba obegränsat i vårt mobilnät

Vi har mobilabonnemang som passar alla typer av företag – oavsett om du bara använder telefonen att ringa med eller om du har hela ditt mobila kontor i fickan. Med ett mer mobilt arbetssätt ställs också höga krav på att nätet kan hantera många och täta uppkopplingar tillsammans med höga hastigheter. 5G ingår i samtliga abonnemang.  

Läs mer om våra abonnemang. 

Aktuella driftstörningar

Vår kärna ligger i ett stabilt och säkert nät. Dock händer det ibland att vi upplever störningar och då är det viktigt att vi informerar om det på ett tydligt sätt.

I våra driftinformationskartor kan du se om det finns några driftstörningar i ditt område samt när det förväntas vara åtgärdat.