Växlar

MEX - Mobile Extension

För företaget med stationär växel 

MEX är en behovsanpassad växellösning för organisationer med en stationär växel som vill öka tillgängligheten och kombinera fördelarna i fastnätstjänsten med flexibiliteten i mobiltjänster. Alla mobila samtal dirigeras via växeln till slutdestinationen. En MEX-lösning ger åtkomst till alla de tjänster som krävs för att medarbetarna ska kunna utföra sitt arbete lika bra, oavsett var de befinner sig. 

 

 

 • MEX som tjänst MEX som tjänst

  MEX som tjänst

  Inom Tele2 Företag finns kompetens, erfarenhet och bred certifiering inom integration och att bygga, bevaka och underhålla nät. Vi har alla tjänster under ett tak och erbjuder ett heltäckande utbud av lösningar enligt affärsmodellen KST (Kommunikation som tjänst) - självklart även MEX. 

 • Möjliggör nya tjänster Möjliggör nya tjänster

  Möjliggör nya tjänster

  Via MEX får du tillgång till tjänster som finns i växeln i mobilen, t ex avancerad röstbrevlåda, hänvisning etc. Vidare möjliggörs tjänster som inte är tillgängliga i den stationära lösningen. 

 • Skräddarsydd lösning Skräddarsydd lösning

  Skräddarsydd lösning

  En MEX-lösning baseras alltid på kundens behov och önskemål. Tele2 Företags projektledare ser över behoven tillsammans med kunden och utarbetar sedan en skräddarsydd lösning tillsammans våra integratörer och produktspecialister.

 • Kostnadseffektivt Kostnadseffektivt

  Kostnadseffektivt

  Med MEX leds den mobila trafiken leds via företags befintlig växel. Det innebär en fast månadsavgift för trafik in till växeln som inkluderar trafik till mobiler. Inga vidarekopplingsavgifter, minut- eller öppningsavgifter för interna samtal. Samtal utanför företaget prissätts enligt Tele2 Företags fastnätsavtal. 

Kundcase Tele2 Företag

Bättre kommunikation för alla på Hotel Tylösand

Norra Europas största konferens- och spaanläggning ligger ett stenkast från havet vid Halmstad. Hit, till Hotel Tylösand, vallfärdar årligen hundratusentals gäster för att njuta av en skön hotellvistelse med god mat, en härlig spaupplevelse eller en bra konferens. Gästerna vill förstås kunna ringa och surfa som vanligt, trots det nättekniskt sett svåra läget vid havet. Likaså måste hotellets personal kunna ringa sinsemellan utan bekymmer och vara nåbara även när de är på språng.

”Med MEX är det som om alla anställda har hela företagets växel i fickan, vilket är jättebra. Vi kan ringa med kortnummer var vi än är, och vi kan koppla samtal mellan varandra på ett enkelt sätt. Det kompletterar en stationär växel fullt ut.”  - Henrik Ekström, IT-chef

Läs kundcaset