Växlar

MEX - Mobile Extension

I ett ständigt uppkopplat samhälle möjliggör Tele2 Mobile Extension att mobiltelefonen fungerar som en anknytning i företagsväxeln. Alla mobila samtal dirigeras via växeln till slutdestinationen. En MEX-lösning ger åtkomst till alla de tjänster som krävs för att medarbetarna ska kunna utföra sitt arbete lika bra, oavsett var de befinner sig.

MEX - så funkar det 

Mobile extension (MEX) möjliggör att mobiltelefonen fungerar som en anknytning i företagsväxeln, men det krävs mer än en mobiltelefon för att uppnå total rörelsefrihet. Medarbetare som reser mycket i jobbet behöver även ha tillgång till kommunikationssystemets telefoniststöd, applikationer, tjänster, support m m. MEX är en behovsanpassad växellösning som passar organisationer med en stationär växel och önskar öka tillgängligheten samt förena fördelarna från fastnätstjänsten med flexibiliteten i mobiltjänster. 

 • Möjliggör nya tjänster

  Via Mex-lösningen tillgängliggör tjänster som finns i växeln (PBX) i mobilen t ex avancerad röstbrevlåda, hänvisning, etc. Vidare möjliggörs helt nya tjänster som inte är tillgängliga i den befintliga stationära lösningen. 

 • Skräddarsy er lösning

  Upplägget för en MEX-lösning är baserat på verksamhetens behov och önskemål om funktionalitet. Tele2s projektledare hjälper till att fastställa behoven tillsammans med kunden och utarbetar sedan en skräddarsydd lösning tillsammans våra integratörer och produktspecialister. 

 • Kostnadseffektivt

  MEX möjliggör också besparingar eftersom den mobila trafiken leds via den befintliga växeln. Det innebär en fast månadsavgift för trafik in till växeln som inkluderar trafik till mobiler. Inga vidarekopplingsavgifter, minut- eller öppningsavgifter för interna samtal. Samtal utanför företaget prissätts enligt Tele2 fastnätsavtal. 

 • MEX som tjänst

  Via Tele2 Integrations Services har vi kompetens och bred certifiering inom integration och via Network Operations en lång och gedigen erfarenhet av att bygga, bevaka och underhålla nät. Genom vår breda kompetens inom telekom och data kan vi erbjuda ett heltäckande utbud av lösningar enligt affärsmodellen KST (Kommunikation som tjänst) - självklart även MEX. 

HOTEL TYLÖSAND

Bättre kommunikation för alla

Norra Europas största konferens- och spaanläggning ligger ett stenkast från havet vid Halmstad. Hit, till Hotel Tylösand, vallfärdar årligen hundratusentals gäster för att njuta av en skön hotellvistelse med god mat, en härlig spaupplevelse eller en bra konferens. Gästerna vill förstås kunna ringa och surfa som vanligt, trots det nättekniskt sett svåra läget vid havet. Likaså måste hotellets personal kunna ringa sinsemellan utan bekymmer och vara nåbara även när de är på språng.

”Med MEX är det som om alla anställda har hela företagets växel i fickan, vilket är jättebra. Vi kan ringa med kortnummer, var vi än är, och vi kan koppla samtal mellan varandra på ett enkelt sätt. Det kompletterar en stationär växel fullt ut.”

Henrik Ekström, IT-chef på Hotel Tylösand

   

Bli kontaktad av våra rådgivare

Tack! Vi har tagit emot din förfrågan och återkommer till dig så fort vi kan!

Är du redan Tele2-kund och vill komma i kontakt med kundservice? Klicka här

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

Jag vill bli kontaktad för:

{{form.postMessage}}