MOBILT BREDBAND

Mobilt bredband är ett wifi som du kan ta med dig vart du vill

Obegränsad
 • Obegränsad surf, streaming och musiklyssning
499 kr/mån
Ingen bindningstid
100 GB
 • Streama HD-film 1 tim/dag, eller
 • Streama musik 23 tim/dag
399 kr/mån
Ingen bindningstid
40 GB
 • Streama HD-film 30 min/dag, eller
 • Streama musik 9 tim/dag
299 kr/mån
Ingen bindningstid
MBB-routers-group

Om mobilt bredband

Mobilt bredband är ett wifi som du kan ta med dig överallt inom Sverige där det finns 4G-täckning i vårt mobilnät. Välj om du vill köpa endast abonnemang (SIM-kort) eller om du också behöver en router.

När du köper en av våra Våra 4G-router får du även med ett SIM-kort som du själv sätter i routern. Sedan är du igång!

0 KR/MÅN I 3 MÅN

Streama filmer & serier

Kampanj! Prova streamingpaketet Film & Serier för bara

1490kr/mån i 3 månMer om våra streamingpaket Erbjudandet gäller dig som har mobil- eller bredbandsabonnemang hos Tele2 och som inte tidigare provat ett streamingpaket från Tele2.

Vad är mobilt bredband?

Med mobilt bredband skickas all datatrafik via mobilnätet med 4G-teknik i första hand, eller LTE (Long Term Evolution) som det också kallas. Det betyder att du kan ta med dig bredbandet vart du vill och det går riktigt snabbt – ofta snabbare än med ADSL-baserat fast bredband.

Normalhastigheten är upp till 50 Mbit/s även om vissa routrar klarar hastigheter upp till 300 Mbit/s. Ett mobilt bredband som går via mobilnätet har tillräckligt bra kapacitet för allt från surf och onlinespel till streamad film i HD-kvalitet.

Surfa var du vill med mobilt bredband

Eftersom mobilt bredband använder 4G-nätet för mobiltrafik så kan du ta med dig ditt bredband vart du vill. Mobilt bredband är perfekt för sommarstugan, husvagnen, fjällstugan eller båten.

Där du har mobiltäckning i 4G-nätet, där kommer ett mobilt bredband fungera utmärkt. I vår täckningskarta kan du se exakt vilken täckning du har där du befinner dig eller där du planerar att använda mobilt bredband.

Vanliga frågor och svar

Kan jag använda mitt mobila bredband utomlands?

Nej, det fungerar endast inom Sverige.

Hur snabbt är mobilt bredband?

Hastigheten varierar och är beror på många faktorer, till exempel:

 • Hur många enheter är anslutna samtidigt?

 • Hur är mobiltäckningen där du befinner dig?

 • Hur är routern placerad?

Även om vissa routrar klarar av nedladdningshastigheter upp till 300 Mbit/s så ligger normalhastigheten på ca 10-50 Mbit/s. Det är vanligtvis dubbelt så snabbt som ADSL. Mobilt bredband är tillräckligt bra även om du ska streama HD-film eller spela onlinespel.

Hur mycket mobildata behöver jag?

Vilket abonnemang du ska välja beror på dina eller ditt hushålls surfvanor. Är det många som ska koppla upp sig samtidigt och vad kommer du använda bredbandet främst till?

Vill du använda mobilt bredband som ett alternativ till fast bredband rekommenderar vi abonnemanget Obegränsad. Då slipper du fundera på datamängden. Men vet du redan nu att du mest kommer använda bredbandet till att lyssna på musik, läsa mejl och surfa lite på internet kanske 40 GB räcker.

Eftersom vi inte har några bindningstider kan du ändra datamängd när du vill.

Mobilt Bredband Obegränsad

Välj Mobilt Bredband Obegränsad för fri surf i mobilnätet. Sätt i SIM-kortet i en router så att din dator, tv eller andra uppkopplade enheter kan använda dela på det trådlösa bredbandet.

Mobilt Bredband Obegränsad har ingen maxgräns på dataförbrukning per dag.

Välj Obegränsad

Mobilt bredband med surfplatta

Brukar du internetdela från mobilen t.ex. till en surfplatta som används som navigering på sjön eller underhållning till barnen under bilsemestern? Med ett mobilt bredband får surfplattan alltid egen uppkoppling samtidigt som det inte påverkar din mobils data- och batteriförbrukning.

Våra surfplattor

Pensionärs­abonnemang

Surfa, streama och håll kontakten med nära och kära med ett snabbt och stabilt mobilnät. Som senior och pensionär får du 20% rabatt på mobilabonnemang och abonnemang för mobilt bredband. Rabatten gäller för dig som har fyllt 65 och kan inte kombineras med andra erbjudanden eller rabatter.

Pensionärsabonnemang

Samla mobil, tv och bredband

Har du mobilabonnemang eller mobilt bredband samt fast bredband eller tv från Tele2 kan du ha rätt till förmåner:

 • Dubbel data till mobilen eller mobilt bredband

 • Extra datakort till t.ex. surfplattan

 • Dubbel hastighet till fast bredband

Mer om förmåner