FöretagsabonnemangMobilt bredbandFast bredbandBredband via 5GeSIMMobiltelefonerSurfplattorSmartwatchesTillbehörMobilskal och skyddMobilplånböckerHörlurarLaddareAppleSamsungSonyGoogleHuaweiKampanjer och erbjudandenFörmånerGör vår behovsanalysTelefoniFöretagsabonnemangMobiltelefonerFast telefoniBredbandFast bredbandMobilt bredbandDedikerad fiberVäxelTelefonväxelMobil växelContact CenterDigitala mötenTelefonkonferensVideokonferensMicrosoft TeamsMolntjänsterHybrid CloudInternet of ThingsDatacenterNätverkstjänsterSD-WANPrivat mobilt nät5GIT-säkerhetBrandväggIP VPNDDoS-skyddKommunikation som tjänstKonsulttjänsterUnified CommunicationBranscherSmå företagTillväxtföretagMedelstora företagStörre företagOffentlig sektorHållbarhetHållbarhet och telekomEn hållbar omställningCirkulärt företagandeKunskap och insikterSe allt innehållKundcaseRapporterGuider och handböckerWebbsändningar och kundpanelerWhitepapers och tillämpningarBloggarVarför Tele2 FöretagObegränsade kundupplevelserIt-säkerhet för ditt företagOm utfasningen av 2G- och 3G-nätenTäckning och nät
Tele2 Företag jobbar med många av Sveriges kommuner
Tele2 Företag jobbar med många av Sveriges kommuner

Tele2 Samarbete - kommunikationslösning för offentlig sektor

Tele2 lanserar en ny komplett lösning för säker kommunikation inom offentlig sektor

Tele2 lanserar en ny komplett kommunikationslösning anpassad för offentlig sektor. Tjänsten heter Tele2 Samarbete och är tänkt att ersätta befintliga samarbetsverktyg för organisationer som behandlar personuppgifter och annan känslig information. Tjänsten är designad efter det gemensamma arbete som bland annat Skatteverket, Försäkringskassan, Trafikverket och flera andra organisationer färdigställde i projektet Digital samarbetsplattform för offentlig sektor (dSam).

En av de största fördelarna med Tele2 Samarbete är att all datahantering och lagring utförs i Sverige av en svensk leverantör, vilket ger digital suveränitet, långsiktig informationssäkring och möjlighet att uppfylla juridiska, finansiella och andra regulatoriska skyldigheter. Tjänsten kan erbjudas både som en molntjänst och som en komplett lösning för installation i en organisations egen it-miljö, där Tele2s personal kan ta ett ansvar för tjänstens funktion, tillförlitlighet och utveckling.

Efterfrågan på suverän och säker kommunikation belyses i The Future of Secure Communications, en global studie som genomförts av Forrester Consulting på uppdrag av Element. Den visar att teknikledare vill ha en kommunikationsplattform som erbjuder end-to-end-kryptering (78 %), digital suveränitet (71 %), och federation med andra organisationer (69 %).

Studien belyser också att länder med en stark Work From Home-kultur, som Sverige, kämpar med skugg-it. Globalt säger 74 % av ledarna att de upplever utmaningar med att säkra intern kommunikation på grund av ökningen av hybridarbete.

Vi följer utvecklingen noga och anpassar vårt erbjudande efter vad respektive segment på marknaden efterfrågar. Det gedigna arbetet inom projektet Digital samarbetsplattform för offentlig sektor visade tydligt att det i offentlig sektor finns ett behov av säkra samarbetslösningar som hanterar även vår känsligaste data. Tele2 Samarbete kompletterar våra befintliga produkter och tjänster för att hantera säkra meddelanden och samarbeten, och för att bekämpa skugg-it-problem med konsumentmeddelandeappar, säger Stefan Trampus, affärsområdeschef för företagsmarknaden på Tele2.

Tele2 kommer att tillhandahålla tjänsten med hjälp av Element Server Suite (ESS), en avancerad öppen plattform baserad på Matrix-protokollet som inkluderar en rad företagsklassade funktioner för storskaliga installationer.

Vi är glada att tillsammans med Tele2 kunna ge organisationer denna möjlighet för digitalt suveränt och säkert samarbete. Genom Tele2 Samarbete kommer Element att finnas tillgängligt både som en managerad tjänst och integrerad i kundens it-miljö, säger Amandine Le Pape, medgrundare och Chief Operating Officer på Element.

Digitala möten i tjänsten sker i Tele2 Video. Det gör det möjligt att delta i Tele2 Samarbetsmöten från dator, standardsbaserade konferenssystem, telefon och till och med Skype-klienter. Tele2 Video innehåller också kompletta lösningar för rumssystem som tjänst, säker identifiering av externa gäster med exempelvis BankID och lösningar för inspelning och streaming.

I Tele2 Samarbete ingår även en sömlös integration av en digital whiteboard från NUITEQ, som främjar interaktivitet och engagemang i moderna möten.

På NUITEQ är vi otroligt glada över att vara en del av Tele2 Samarbete, vilket representerar en betydelsefull milstolpe för oss. Vi strävar efter att skapa säkra digitala verktyg för moderna och kreativa möten där whiteboarden är i fokus, samtidigt som vi lägger stor vikt vid digital suveränitet, säger Harry van der Veen, VD och grundare av NUITEQ.

Tele2 Samarbete innehåller chattfunktion, videomöten, whiteboard och dokumentdelning. All hantering och lagring av data sker i Sverige av ett svenskt bolag. Tjänsten bygger på öppna system och standards rekommenderade av projektet Digital samarbetsplattform för offentlig sektor (dSam).

För mer information, vänligen kontakta: Jessica Hjälmered, Senior Communication Manager, Tele2, +46 (0)8 121 47 400, jessica.hjalmered@tele2.com

Följ Tele2 på vårt pressrum: www.tele2.com/sv/media

Enkelt och tryggt för offentlig sektor

Tele2 Samarbete är en mötes- och samarbetslösning utvecklad med fokus på användarvänlighet och säkerhet för dig och din organisation. Du får en kostnadseffektiv tjänst som förenklar det digitala arbetssättet och underlättar samverkan mellan olika organisationer med samma höga säkerhetskrav som din egen.

Med Tele2 Samarbete får du en trygg och överblickbar tjänst med enkel administration och flexibla driftsalternativ. Lösningen är både it-, integritets- och driftsäker och utvecklas kontinuerligt för att passa behoven hos din organisation.

Enkelt och tryggt för offentlig sektor

Tele2 Samarbete är en mötes- och samarbetslösning utvecklad med fokus på användarvänlighet och säkerhet för dig och din organisation. Du får en kostnadseffektiv tjänst som förenklar det digitala arbetssättet och underlättar samverkan mellan olika organisationer med samma höga säkerhetskrav som din egen.

Med Tele2 Samarbete får du en trygg och överblickbar tjänst med enkel administration och flexibla driftsalternativ. Lösningen är både it-, integritets- och driftsäker och utvecklas kontinuerligt för att passa behoven hos din organisation.

Om Element

Genom Tele2 Samarbete kommer Element att finnas tillgängligt både på plats och via en managerad hostingtjänst.

Element ses som en särskilt bra matchning för Sveriges offentliga sektor. Som ett resultat av dSam-projektet och eSam-programmet är Sveriges offentliga sektor angelägen om att anta öppen källkod och öppna standarder för att säkerställa digital suveränitet och skydd mot leverantörslåsning. I slutet av förra året nämnde dSam Matrix – den öppna standard som Element bygger på – som en rekommenderad lösning för realtidskommunikation.

Som en del av Tele2 Samarbete ses Element som en naturlig Skype for Business (S4B) ersättare för Sveriges offentliga sektor, och ett alternativ till USA-baserade Big Tech-leverantörer. Element behåller datasuveränitets- och federationsaspekterna för S4B, men erbjuder också fullständig end-to-end-kryptering, beständig chatt, ett modernt gränssnitt och en kraftfullare funktionsuppsättning.

ESS inkluderar Long Term Support (LTS), vilket säkerställer att Tele2 har en stabil och pålitlig backend. LTS kompletteras med kontinuerliga säkerhetsuppdateringar för att säkerställa att serverdelen är väl skyddad mot nya hot.

Digitala möten genomförs i samma plattform – Tele2s standardbaserade mötestjänst som hanterar både konferensrumssystem, webbaserade deltagare och telefoni med tillval för säker identifiering av deltagare.

Om NUITEQ

NUITEQ, ett svenskt mjukvaruföretag, är dedikerat till att göra det möjligt för individer, team, utbildningsinstitutioner, företag och statliga organisationer att öka värdet genom smartare mänsklig interaktion. Med en övertygelse om att alla kan delta, utbyta, lära sig och inspireras av digitalt samarbete utan gränser, har NUITEQs lättanvända verktyg fått erkännande och används av kunder i över 70 länder.