Vägen till rätt nätverk

Låt nätverket bli en framgångsfaktor för ditt företag

Guide: Vägen till rätt nätverkslösning

Idag finns en uppsjö av tjänster, produkter och leverantörer inom nätverksområdet. Så hur väljer man rätt lösning och leverantör? Ladda ner vår guide Vägen till rätt nätverkslösning, som hjälper dig med en behovsanalys och vägledning i ditt val.

Guide: Rätt nätverk bygger framgång

I vår guide Rätt nätverk bygger framgång får du intressanta fakta och spännande insikter i allt från 5G, vikten av snabbhet och säkerhet till hur du vet när det är dags att uppgradera nätet – allt för att skapa förutsättningar för ett ännu mer effektivt och produktivt företagande.

Vad betyder ett bra nätverk för dig?

För dagens allt mer digitala företagare är få saker så viktiga som nätverket. Nätverket bygger vårt digitala landskap och skapar förutsättningar för att vi ska kunna fortsätta utveckla verksamheten. En bra uppkoppling är en förutsättning för att vi till fullo ska kunna utnyttja de digitala möjligheterna och hantera kundernas krav och förväntningar. När distansarbete är en vardag för många innebär en stabil och säker anslutning att kunna jobba utan avbrott, utan problem med uppkoppling eller nedladdning av filer – helt enkelt tillgång till en obegränsad överföring av data.

Uppkoppling på flera sätt

Det finns flera tekniker för att få uppkoppling till ditt företag. Här presenterar vi de vanligaste.

Fiber, eller fast bredband, är en framtidssäker anslutningsform som ger höga hastigheter – som mest upp till 1 000 Mbit/s. Fast bredband är generellt snabbare än mobilt bredband och har inga begränsningar när det gäller datamängd.

Mobilt bredband kopplar upp sig mot 4G-nätet, och möjliggör tekniker som IoT, där enheter kan kopplas upp och kommunicera med andra uppkopplade enheter. Just nu pågår övergången från 4G till 5G, som innebär ett ännu snabbare och mer stabilt nätverk.

För företag med flera adresser som delar IT-infrastruktur kan SD-WAN vara en bra lösning. SD-WAN lämpar sig särskilt bra för verksamheter som använder molntjänster i olik former.

Fast bredband

Med Tele2 Bredband Fiber för företag får du en egen fast fiberuppkoppling mot internet av högsta kvalitet och säkerhet till ditt företag. Vi levererar hastigheter mellan 150 - 1200 Mbit/s.

Mobilt bredband

Med ett mobilt bredband kan du enkelt jobba var du än befinner dig. Vi erbjuder mobilt bredband för företag i flera olika varianter.

Internet Access

Med vår tjänst Internet Access får ditt företag en dedikerad fiberförbindelse som garanterar snabb uppkoppling med maximal driftsäkerhet.

Tele2 Företag är en leverantör för trygghet, enkelhet och bättre överblick
Tele2 Företag är en leverantör för trygghet, enkelhet och bättre överblick

Network as a Service

Network as a Service (NaaS) är anpassade helhetslösningar inom nätverk, säkerhet och leverans. Att vara Naas-kund hos Tele2 Företag innebär att vi tar fullt ansvar för hela nätverket, med leveransmodeller anpassade efter din verksamhets behov och önskemål. Din verksamhet får tillgång till kompetens för att omsätta verksamhetens behov till rätt teknisk lösning, som i sin tur omsätts till en tjänsteleverans. När era behov förändras kan ni enkelt anpassa leveransens funktion med t ex nya tjänster, högre tillgänglighet, optimal design och integration.  Inom vårt NaaS-erbjudande ingår tjänster som Internet Access, IP-tjänster, LAN/WLAN, Nätverkssäkerhet och SD-WAN Pro.

Ung kvinna med dator Tele2 Företag puff
Ung kvinna med dator Tele2 Företag puff

Vikten av säker IT

IT-säkerhet för företag blir allt viktigare för infrastrukturen. Det beror inte bara på virus och sårbar programvara, utan säkerhetsbristerna uppstår också på grund av förändringar i vårt beteende exempelvis genom ökat distansarbete.

Att upprätthålla en säker anslutning till företagets nätverk är det första du behöver tänka på oavsett om dina medarbetare befinner sig på kontoret eller hemma. Välj gärna en VPN-lösning, som fungerar som en barriär mot oönskat intrång i nätverket. Se till att samtliga enheter har uppdaterade brandväggar och virusskydd och lär dig känna igen olika säkerhetshot som phishing, ransomware och liknande.

Fler nätverkstjänster

Kombinationen av lokal integratör och internationell operatör ger Tele2 Företag en unik position på marknaden inom nätvkerk och säkerhet. Hos oss finns ett flertal nätverkstjänster utvecklade för att du som kund ska kunna fokusera på det viktigaste - din kärnverksamhet och dina kunder.

Lär dig mer om bredband

Vad är bredband, hur fungerar det och vilken hastighet passar bäst för ditt företags behov? I vår bredbandsguide kan du lära dig mer om hur du väljer rätt hastighet, fördelarna med en snabbare uppkoppling och hur du kan skapa en säkrare miljö på nätet.