Allt om bredband

FiberKoax eller FiberLAN?

Vi pratar ibland om benämningarna FiberKoax och FiberLAN. Skillnaden mellan en FiberKoax- och en FiberLAN-adress är typen av anslutning till fastigheten.

FiberKoax

En FiberKoax-adress är en adress som är ansluten till Com Hems nät, som tidigare kallades för "tre hål i väggen". Om du bor på en FiberKoax-adress har du något av följande uttag installerade i bostaden:

Vägguttag med tre hål
Om du har ett uttag med tre hål kan du teckna samtliga tjänster - TV, Bredband och Fast telefoni.

Vägguttag med två hål
Har ett uttag med två hål betyder det att din adress inte är uppgraderad och vi kan inte leverera bredband till dig.

FiberLAN

FiberLAN-adresser har normalt ett LAN-uttag eller en mediaomvandlare (även kallad mediabox) installerat någonstans i bostaden. Det finns två olika typer av FiberLAN; vårt egna FiberLAN där vi bygger upp fastighetsnäten och installerar utrustningen samt Öppet FiberLAN där vi ansluter oss mot öppna nät och stadsnät.

Det finns en mängd olika mediaomvandlare av olika märken och modeller, men normalt liknar en mediaomvandlare bildexemplet nedan.

Inget uttag i din fastighet?

Ingen fara, kontakta kundtjänst på 010-1661281 ska vi se om vi kan hjälpa till att installera ett bredbandsuttag hos dig.

Behöver du komma i kontakt med oss?

Information och hjälp som rör våra tjänster hittar du i vår Supportsektion. Använd sök-funktionen för att snabbt hitta det du letar efter.