FöretagsabonnemangMobilt bredbandFast bredbandBredband via 5GeSIMMobiltelefonerSurfplattorSmartwatchesTillbehörMobilskal och skyddMobilplånböckerHörlurarLaddareAppleSamsungSonyGoogleHuaweiKampanjer och erbjudandenFörmånerGör vår behovsanalysTelefoniFöretagsabonnemangMobiltelefonerFast telefoniBredbandFast bredbandMobilt bredbandDedikerad fiberVäxelTelefonväxelMobil växelContact CenterDigitala mötenTelefonkonferensVideokonferensMicrosoft TeamsMolntjänsterHybrid CloudInternet of ThingsDatacenterNätverkstjänsterSD-WANPrivat mobilt nät5GIT-säkerhetBrandväggIP VPNDDoS-skyddKommunikation som tjänstKonsulttjänsterUnified CommunicationBranscherSmå företagTillväxtföretagMedelstora företagStörre företagOffentlig sektorHållbarhetHållbarhet och telekomEn hållbar omställningCirkulärt företagandeArtiklar och kundcase om hållbarhetKunskap och insikterSe allt innehållKundcaseRapporterGuider och handböckerWebcasts och kundpanelerWhitepapers och tillämpningarBloggarVarför Tele2 FöretagObegränsade kundupplevelserIt-säkerhet för ditt företagOm utfasningen av 2G- och 3G-nätenTäckning och nät

KOM IGÅNG MED MOBILT BREDBAND

Bra att veta om mobilt bredband

Ditt abonnemang är aktiverat på ett SIM-kort som du använder antingen i ett modem (även kallat dongel), som är en USB-sticka som du kopplar in direkt i din dator, eller i en router som gör att du kan surfa trådlöst. Vissa datorer och surfplattor kan också ha inbyggt modem och SIM-kortplats.

När du surfar med mobilt bredband så skickar och tar ditt modem/router emot data via en mobildataanslutning. Dataanslutningen via mobilnätet går oftast via Tele2s 4G-nät . Den teoretiska maxhastigheten med 4G är upp till 100 Mbit/s, men normalhastigheten är 10–50 Mbit/s beroende på täckning.

Bra att veta om mobilt bredband

Ditt abonnemang är aktiverat på ett SIM-kort som du använder antingen i ett modem (även kallat dongel), som är en USB-sticka som du kopplar in direkt i din dator, eller i en router som gör att du kan surfa trådlöst. Vissa datorer och surfplattor kan också ha inbyggt modem och SIM-kortplats.

När du surfar med mobilt bredband så skickar och tar ditt modem/router emot data via en mobildataanslutning. Dataanslutningen via mobilnätet går oftast via Tele2s 4G-nät . Den teoretiska maxhastigheten med 4G är upp till 100 Mbit/s, men normalhastigheten är 10–50 Mbit/s beroende på täckning.

Inställningar

Inställningar för modem och router

Om du har ett 4G-modem/SIM-kort som det står 4G på ska du använda:  APN: 4g.tele2.se

Om du har ett 3G-modem/SIM-kort ska du använda APN: mobileinternet.tele2.se

Inställningar för modem och router

Om du har ett 4G-modem/SIM-kort som det står 4G på ska du använda:  APN: 4g.tele2.se

Om du har ett 3G-modem/SIM-kort ska du använda APN: mobileinternet.tele2.se

Inställningar för extern SIM-kortläsare

APN 3G:                 mobileinternet.tele2.se APN 4G:                 4g.tele2.se Telefonnummer:    *99# Användarnamn & lösenord: används ej (dessa fält lämnas tomma) Protokoll för lösenordsverifiering: Chap IP-adress:              Dynamisk DNS-adress:          Dynamisk WINS-adress:        Dynamisk

Inställningar för extern SIM-kortläsare

APN 3G:                 mobileinternet.tele2.se APN 4G:                 4g.tele2.se Telefonnummer:    *99# Användarnamn & lösenord: används ej (dessa fält lämnas tomma) Protokoll för lösenordsverifiering: Chap IP-adress:              Dynamisk DNS-adress:          Dynamisk WINS-adress:        Dynamisk

Adressändring

Glöm inte att göra en adressändring om ditt företag flyttar till en ny adress. För att ändra din adress är du välkommen att kontakta Kundservice

Adressändring

Glöm inte att göra en adressändring om ditt företag flyttar till en ny adress. För att ändra din adress är du välkommen att kontakta Kundservice

PDF-faktura eller autogiro

Som företagskund hos Tele2 har du möjlighet att betala via autogiro eller PDF-faktura. PDF-fakturan levereras till din e-postadress och finns även att ladda ner i Mitt Tele2 Företag.

PDF-faktura eller autogiro

Som företagskund hos Tele2 har du möjlighet att betala via autogiro eller PDF-faktura. PDF-fakturan levereras till din e-postadress och finns även att ladda ner i Mitt Tele2 Företag.

Vill du veta hur mycket data du har kvar?

Mitt Tele2 Företag kan du enkelt följa din förbrukning och se dina abonnemangsuppgifter. Du kan också betala fakturor, köpa mer data och hantera SIM-kort.

Klicka här för att skapa konto eller logga in i Mitt Tele2 Företag.

Vill du veta hur mycket data du har kvar?

Mitt Tele2 Företag kan du enkelt följa din förbrukning och se dina abonnemangsuppgifter. Du kan också betala fakturor, köpa mer data och hantera SIM-kort.

Klicka här för att skapa konto eller logga in i Mitt Tele2 Företag.

Vad påverkar hastigheten i mobilnätet?

Precis som med din mobiltelefon så kan täckningen variera och påverka signalstyrkan som ditt mobila bredbandsmodem eller -router får in. Hastigheten som du får ut beror på olika saker. Till exempel:

• Ditt avstånd till närmaste mast (även kallat basstation). Se Tele2s täckningskarta

• Hur många andra personer som samtidigt surfar i samma område, på samma mast.

• Mängden data som varje användare i området skickar och tar emot med sitt bredband.

• Vad som finns mellan dig och masten. Utomhus är täckningen ofta något bättre eftersom signalen då inte störs av ett hus byggmaterial eller liknande. Om det finns byggnader eller träd mellan dig och masten så kan det också påverka hastigheten.

Vad påverkar hastigheten i mobilnätet?

Precis som med din mobiltelefon så kan täckningen variera och påverka signalstyrkan som ditt mobila bredbandsmodem eller -router får in. Hastigheten som du får ut beror på olika saker. Till exempel:

• Ditt avstånd till närmaste mast (även kallat basstation). Se Tele2s täckningskarta

• Hur många andra personer som samtidigt surfar i samma område, på samma mast.

• Mängden data som varje användare i området skickar och tar emot med sitt bredband.

• Vad som finns mellan dig och masten. Utomhus är täckningen ofta något bättre eftersom signalen då inte störs av ett hus byggmaterial eller liknande. Om det finns byggnader eller träd mellan dig och masten så kan det också påverka hastigheten.