Rätt bredbandshastighet Tele2 Företag

Välj rätt hastighet

Hitta rätt lösning för dina behov

Rätt hastighet för dig

Det finns några tips att tänka på för att ta ställning till vilket bredband ni behöver. Till exempel – hur många användare är ni, hur ser ert användande ut och hur många enheter är uppkopplade samtidigt?

Hur många användare är ni? 
Om ni är flera personer på arbetsplatsen har ni sannolikt behov av en högre hastighet.

Hur ser ert användande ut?
Om ni är många personer som samtidigt laddar ner tunga filer eller sitter i videokonferenser rekommenderar vi en högre hastighet. 

 Är många enheter uppkopplade samtidigt?

Bärbara datorer, surfplattor eller andra smarta prylar använder oftast samma uppkoppling och då krävs också mer kapacitet i form av högre hastighet.

Dags för en uppdatering? 
Då och då behöver din dator eller andra enheter uppdateras. En uppdatering innebär ofta ett avbrott och därför vill vi att det ska gå så snabbt som möjligt. Under tiden nedladdningen pågår påverkas också hastigheten för andra uppkopplade enheter.

Här kan du läsa fler tips om hur du optimerar hastigheten. 

Det här räcker hastigheten till

  • 8-10 Mbit/s: mejla, surfa och använda sociala medier. 
  • 25-60 Mbit/s: streama musik, TV och film.
  • 100-150 Mbit/s: om ni är flera användare samtidigt. 
  • 250-300 Mbit/s: för online-spel och tunga nedladdningar. 
  • 500-1 200 Mbit/s: för er med väldigt höga krav på hastighet och uppkoppling. 

Varför behöver du ett snabbare internet?

Den tekniska utvecklingen går oerhört snabbt – ändå kommer den aldrig gå så långsamt som nu. Vi har bara påbörjat utrullningen av 5G, men redan idag är en bra uppkoppling en förutsättning för att vi till fullo ska kunna utnyttja de digitala möjligheterna och hantera kundernas krav och förväntningar.

Idag pratar vi mest om fördelarna med ett snabbt internet när vi surfar och ringer via nätet eller ser digitala tv-kanaler. Men när distansarbete är en vardag för många handlar en stabil och säker anslutning också om att kunna jobba utan avbrott, utan problem med uppkoppling eller nedladdning av filer – helt enkelt tillgång till en obegränsad överföring av data.

Snabbare internet Tele2 Företag
Bild Bättre uppkoppling  Tele2 Företag

Vad betyder en bättre uppkoppling i din vardag?

En högre bandbredd betyder att du får tillgång till ett nät som har högre kvalitet och större driftsäkerhet. Du slipper distansmöten där information och arbetstid går förlorad på grund av dålig uppkoppling. I stället får du friheten att utforska och dra nytta av digitala tjänster som kan göra din arbetsdag enklare, smidigare och mer kostnadseffektiv.

Obegränsad uppkoppling till hela Sverige

Idag har Tele2 ett nät som täcker 90 % av Sveriges yta och 99,9 % av landets befolkning. Det innebär bland annat att våra kunder ringer med bättre samtalskvalitet och får en stabilare surfupplevelse, även i otillgängliga områden på landsbygden.

Vi tar en aktiv del i utbyggnaden av Sveriges digitala infrastruktur och vårt mål är att erbjuda våra kunder Sveriges mest hållbara 5G-nät. Ett 5G-nät är en förutsättning och möjliggörare för vad framtiden har att erbjuda där kraven på nätet är högt ställda med högre hastigheter, kortare svarstider, större robusthet samt möjlighet att hantera fler och tätare uppkopplingar. 

Bild obegränsad uppkoppling Tele2 Företag