Integration Services

Unified Communication

UC Tele2 Företag

Integrerade tjänster skapar effektiva samarbeten

Unified Communication är ett ständigt växande antal tjänster som förenar människor, team och information för effektivare samarbeten. 

Unified communication (UC) handlar om att integrera bastjänster som samtal, e-post, chatt, videokommunikation och hänvisningssystem med ditt företags IT-infrastruktur.

Syftet är att optimera affärsprocesser och förenkla kommunikation genom att minska svarstider, hantera flöden samt att minska beroenden mellan enhet, människa och media. Den som investerar i UC märker ofta att det leder till bättre produktivitet och kostnadseffektivitet. 

Med Unified communications kan du bland annat:

 • Automatisera informations- och kunskapsöverföring mellan medarbetare, samarbetspartners, leverantörer och kunder.
 • Dela presentationer och video direkt på skrivbordet, på resa (mobilt) eller på begäran. Lika enkelt som att ringa ett samtal.
 • Sammanföra individer, virtuella arbetsgrupper och team.
 • Förlänga företagets nätverk och förenkla för medarbetare att arbeta på distans, mobilt och på fältet med samma tillgång till information som på kontoret.
 • Spara tid och pengar genom tele- och videomöten.
UC Tele2 Företag

Sammanlänka röstsamtal, e-post, kalender och IM

Koppling mellan telefonen till kalenderfunktioner och hänvisningssystem ger upphov till flera smarta funktioner, som automatiserad informationsöverföring mellan röstbrevlåda, mejl och kalender. 

Presence (automatisk statusuppdatering) möjliggör generering av automatiska frånvaromeddelanden, in-/utloggning m m. IM (instant messaging) kan levereras med utvidgad funktionalitet samt koppling till övriga kommunikationskanaler (t ex kalender, dela skrivbord etc).

Resefria möten

Integrerat stöd för telemöte i plattformen gör att medarbetarna kan sammankalla och delta i möten med en enkel knapptryckning. Integrerade lösningar med stöd för video eller annan rörlig bild förenklar inte bara för företag med geografisk spridning, det förbättrar även kvaliteten på informationsflödet i organisationen.

Att dela innehåll enkelt och direkt inom nätverket förenklar interaktionen mellan medarbetare och minskar risken för missförstånd.

Läs om mötestjänster
Skräddarsydd integration med applikationer

Integrationer med andra applikationer i nätverket möjliggörs via plattformen och ger upphov till verksamhetsanpassade lösningar och kan helt anpassas efter företagets behov.

 • Skype for Business

  En majoritet av de svenska organisationerna använder redan Skype for Business för formella möten. Men även bland de informella kontakterna finns en stor potential. 

  Vi kan leverera en komplett kommunikationslösning och samtidigt integrera Skype for Business i en rad olika tjänster och system.

 • Samverkanstjänster

  Ungefär 90 procent av all datatrafik sker genom video och fler blir mer mobila i sitt arbete. Frihet är att kunna kommunicera obegränsat på det sätt som passar just er bäst – oberoende av plattform, media eller tillfälle. 

  Med vår tjänst kan ni samla alla era kommunikationsmöjligheter på ett ställe vilket gör att ni sömlöst kan samarbeta i olika verktyg, oavsett var ni är eller vilken plattform ni använder. 

 • Paketeringar

  Med lång erfarenhet av att leverera avancerade lösningar till både offentlig sektor och privat näringsliv har vi stor förståelse för vilka krav våra kunder har på en modern kommunikationsplattform. Vi hjälper er att hitta en flexibel lösning inom Unified Communication som passar just ert företag och som hjälper er att växa precis hur ni vill. 

 • Konsulthjälp

  Vi har en konsultorganisation som hjälper er att bland annat integrera olika lösningar, men även projektleder större och avancerade lösningar.

  Vi har även dedikerade Service Account Managers som stöttar dig med support av större lösningar.