Allt om mobiltelefoni

Vidarekoppla - skicka dina samtal vidare

Vidarekoppling är en tjänst som ingår i ditt abonnemang.

Hur fungerar vidarekoppling?

Vidarekoppling är en tjänst som ingår kostnadsfritt i ditt abonnemang och innebär att du kan koppla samtal vidare till ett annat nummer eller till din telefonsvarare. Du kan däremot inte vidarekoppla SMS eller MMS.

Vidarekopplar du till ett fastnätsnummer eller till en annan operatör kostar vidarekoppling enligt din ordinarie prislista. Vidarekoppling till din telefonsvarare eller ett telefonnummer hos Tele2/Comviq är gratis.

Det finns två typer av vidarekopplingar du kan göra. Du kan antingen:

Har du Tele2 Växel? Läs mer här hur du gör vidarekopplingar.

Vidarekopplingar till din telefonsvarare

Så här gör du för att de som ringer dig ska kopplas vidare till telefonsvararen
På din knappsats, tryck in: **KOD*+46252, ditt mobilnummer utan första nollan, # och sedan lur/skicka.

Du kan ta bort vidarekopplingen till telefonsvararen genom att trycka: #KOD# och sedan lur/skicka.

Här nedanför ser du alla koder som du kan använda. Alla exempel är skrivna med det fiktiva telefonnumret 0701234567, ersätt det med ditt eget.

För att vidarekoppla samtal:

När du inte svarar

Tryck **61*+46252701234567# LUR

När du stängt av din telefon eller om den tappat täckning
Tryck **62*+46252701234567# LUR

När du är upptagen i telefon eller trycker bort ett samtal
Tryck **67*+46252701234567# LUR

För att den som ringer ska få upptagetton när du pratar i telefon:
Tryck #67# LUR

Alla samtal
Tryck **21*+46252701234567# LUR

Återställa vidarekopplingar
För att återställa alla vidarekopplingar till standardinställningarna för ditt abonnemang
Tryck ##002# LUR

Vidarekopplingen kommer att fungera både i Sverige och i utlandet. När du trycker in aktiveringskoden ##002# LUR upphör samtidigt eventuella tidigare vidarekopplingsinställningar du lagt in.

För att ändra tiden innan telefonsvararen går igång:
Tryck **61* +46 252

Sedan anger du ditt mobilnummer, utan första nollan, trycker ** och den tid som du bestämt dig för. Du kan välja från 5 sekunder upp till 30 sekunder.  Avsluta med #.

Exempel, om ditt nummer är 070- 123 456 XX och du vill att telefonsvararen ska gå igång efter 20 sekunder (ca 4 signaler) så knappar du in: ** 61 * +4625270123456XX ** 20 #

Vidarekoppla till ett annat telefonnummer

När du automatiskt vill koppla samtal som rings till ditt mobilnummer vidare till ett annat telefonnummer så kan du välja mellan flera olika typer av vidarekoppling:

För att vidarekoppla:

Vid ej svar:
**61* numret du vill vidarekoppla till, inklusive riktnummer # LUR

Vid ej kontakt:
**62* numret du vill vidarekoppla till, inklusive riktnummer # LUR

Vid upptaget:
**67* numret du vill vidarekoppla till, inklusive riktnummer # LUR

Alla samtal:
**21* numret du vill vidarekoppla till, inklusive riktnummer # LUR

Om du vill kontrollera vad som är inställt:
*# 21, 61, 62 eller 67 # LUR

Om du vill inaktivera din vidarekoppling (urkoppling):
## 21, 61, 62 eller 67 # LUR