Mobiltelefoni

Vidarekoppla - skicka dina samtal vidare.

Vidarekoppling är en tjänst som ingår i ditt abonnemang.

Det finns två typer av vidarekopplingar du kan göra.
Du kan antingen:

Har du Tele2 Växel? Läs mer här hur du gör vidarekopplingar.

Vidarekopplingar för Telefonsvararen – så gör du

Så här gör du för att de som ringer dig ska kopplas vidare till telefonsvararen.
På din knappsats, tryck in: **KOD*+46252, ditt mobilnummer utan första nollan, # och sedan lur/skicka

Du kan ta bort vidarekopplingen till telefonsvararen genom att trycka: #KOD# och sedan lur/skicka.

Här nedanför ser du alla koder som du kan använda.

Alla exempel är skrivna med det fiktiva telefonnumret 0701234567, ersätt det med ditt eget.

För att vidarekoppla samtal:

När du inte svarar

Tryck **61*+46252701234567# LUR

När du stängt av din telefon eller om den tappat täckning
Tryck **62*+46252701234567# LUR

När du är upptagen i telefon eller trycker bort ett samtal
Tryck **67*+46252701234567# LUR

För att den som ringer ska få upptagetton när du pratar i telefon:
Tryck #67# LUR

Alla samtal
Tryck **21*+46252701234567# LUR

Återställa vidarekopplingar
För att återställa alla vidarekopplingar till standardinställningarna för ditt abonnemang
Tryck ##002# LUR

Vidarekopplingen kommer att fungera både i Sverige och i utlandet. När du trycker in aktiveringskoden ##002# LUR upphör samtidigt eventuella tidigare vidarekopplingsinställningar du lagt in.

För att ändra tiden innan telefonsvararen går igång:
Tryck **61* +46 252

Sedan anger du ditt mobilnummer, utan första nollan, trycker ** och den tid som du bestämt dig för. Du kan välja från 5 sekunder upp till 30 sekunder.  Avsluta med #.

Exempel, om ditt nummer är 070- 123 456 XX och du vill att telefonsvararen ska gå igång efter 20 sekunder (ca 4 signaler) så knappar du in: **61* +4625270123456XX**20#

Vad kostar vidarekopplingen?
Till telefonsvararen (Sverige) 0 kr
Till Tele2/Comviq 0 kr
Övriga vidarekopplingar ord. abonnemangspris

Vidarekoppla din telefon - så här funkar det.

När du vill vidarekoppla samtal som rings till ditt mobilnummer vidare till ett annat telefonnummer så kan du välja mellan flera olika typer av vidarekoppling:

För att vidarekoppla:

Vid ej svar:
* * 6 1 * numret du vill vidarekoppla till, inklusive riktnummer # LUR

Vid ej kontakt:
* * 6 2 * numret du vill vidarekoppla till, inklusive riktnummer # LUR

Vid upptaget:
* * 6 7 * numret du vill vidarekoppla till, inklusive riktnummer # LUR

Alla samtal:
* * 2 1 * numret du vill vidarekoppla till, inklusive riktnummer # LUR

Om du vill kontrollera vad som är inställt:
* # 2 1, 6 1, 6 2 eller 6 7 # LUR

Om du vill inaktivera din vidarekoppling (urkoppling):
# # 2 1, 6 1, 6 2 eller 6 7 # LUR

Vad kostar Vidarekoppling?
Till telefonsvararen (Sverige) 0 kr
Till Tele2/Comviq 0 kr
Övriga vidarekopplingar ord. abonnemangspris