Inställningar: mobildata

Här hittar du alla inställningar du behöver för att surfa med din jobbmobil.

För att kunna skicka och ta emot MMS, ta emot mejl med mera så behöver du först kunna surfa via mobilen. De flesta moderna smartphones söker själva upp rätt inställningar.

Är det tomt bland dina inställningar i telefonen?

Skicka ett SMS med blanksteg/mellanrum till nummer 123 så får du alla inställningar automatiskt.
Inställningarna skickas direkt och kostar ingenting.

Om det av någon anledning inte går att ladda ned de automatiska inställningarna till din mobil så kommer du få ett felmeddelande. Då kan du ändra inställningarna manuellt enligt nedan:

Apple iOS (iPhone/iPad)

I iPhone/iPad (iOS) hittar du val för inställningar genom att trycka på Inställningar, sedan Mobilnät --> Alternativ för mobildata --> Mobilt datanätverk.

Android

I Android går du in på Inställningar, sedan Trådlöst och nätverk --> Mobila nätverk --> Åtkomstpunktsnamn. Tryck på plus-ikonen för att lägga till ett nytt APN.

Standardinställningar för MMS

Användarnamn: Lämna blank
Lösenord: Lämna blank
APN Protokoll: IPv4/IPv6
APN: 4G.tele2.se
APN-typ: Default
MMS-proxy: mmsproxy.tele2.se (Android) respektive mmsproxy.tele2.se:8080 (iPhone)
MMS-port: 8080
Startsida/MMSC: http://mmsc.tele2.se

Standardinställningar för surf

Användarnamn: Lämna blank
Lösenord: Lämna blank
APN Protokoll: IPv4/IPv6
APN: 4G.tele2.se
APN-typ: Default
Startsida: http://mobil.tele2.se

Har du fått ett MMS som du inte kan läsa på din telefon? Hämta ditt MMS

Läs igenom vår Felsökning för att få hjälp att lösa problem relaterade till att surfa, MMS:a eller skicka mejl med mobilen.

Vill du snabbt veta vilket datapaket du har samt hur mycket surf du har kvar? Skicka ett SMS till 72661 med texten DATA så får du en saldorapport.

Behöver du komma i kontakt med oss?

Du hittar information och hjälp som rör våra produkter och tjänster i vår supportsektion. Använd sökfunktionen för att snabbt hitta det du letar efter. Om du behöver komma i kontakt med oss, kan du hitta telefonnummer och mejl här.