Utomlands

Ringa och surfa i EU/EES

Här sammanfattar vi hur du använder mobilen när du reser till ett annat EU/EES-land samt vilka länder som ingår i EU/EES.

Surfa obegränsat

Med våra nya företagsabonnemang så ingår upp till 100 GB data per månad att surfa för i 62 länder! 

Nu utökar vi utlandssurfen med 25 länder utanför EU/EES där du som tecknar ett nytt eller förlänger ditt befintliga abonnemang kan använda upp till 100 GB utan extra kostnad även utanför EU/EES. T.ex. USA, Turkiet, Schweiz, Japan, Nya Zeeland, Australien, Ryssland, Förenade Arabemiraten, Thailand, m.fl. 

  • 25 nya länder utöver EU/EES
  • Upp till 100 GB/mån i totalt 62 länder.
  • Gäller endast data, ej sms eller samtal.
  • För dig som tecknar ett nytt eller förlänger ett abonnemang

Mobilen utomlands

Använd mobiltelefonen utomlands utan extra kostnader. Från och med den 15 juni 2017 tillkom en ny lagstiftning avseende roaming inom EU/EES-området. Det innebär att du numera kan ringa, skicka sms/mms och surfa inom det landet du befinner dig i, till andra EU/EES-länder och till Sverige utan extra kostnader. Allt för att förenkla mobilanvändandet när du är på resande fot och samtidigt undvika överraskningar på fakturan. 

För alla Fast pris-abonnemang så ingår fria samtal, sms och mms även när du är ute och reser. Har du istället ett abonnemang med Rörligt pris så gäller samma priser som inom Sverige. 

Ringa från Sverige

Att ringa, skicka sms/mms från Sverige till ett annat land i EU/EES kallas för ett internationellt samtal. Dessa typer av samtal ingår inte i den fria EU/EES-roamingen utan debiteras enligt vår standardprislista. Du kan söka på ett land för att se priserna här

Däremot kan du ringa till ett annat svenskt nummer (+46) som befinner sig inom EU/EES utan extra kostnader. Du betalar bara för ett lokalsamtal inom Sverige och den person som befinner sig i ett annat EU/EES-land använder roaming för att ta emot ditt samtal.  

Datatrafik

Hur mycket du kan surfa i ett annat EU/EES-land baseras på när ditt abonnemang är tecknat. Du kan se din datamängd genom att logga in på Tele2 Work eller i appen Tele2 Work.  

För abonnemang tecknade eller förlängda efter 22 oktober 2019: kan du surfa upp till 100 GB per månad inom EU/EES + ytterligare 25 länder.

För abonnemang tecknade eller förlängda efter 1 juni 2017:
 Om ditt abonnemang har datapaket upp till 50 GB eller Fast pris Unlimited så kan du surfa upp till 50 GB per månad inom EU/EES.

För abonnemang tecknade innan 1 juni 2017: Om ditt abonnemang har ett datapaket upp till 20 GB per månad så kan du surfa vidare precis som hemma i Sverige. Om datapaketet är mer än 20 GB kan du använda högst 20 GB utomlands. T.ex. för abonnemang med datapaket på 50 GB i Sverige så kan du surfa för högst 20 GB i ett annat EU/EES-land.  

Ringa till Sverige

Om du befinner dig i ett EU/EES-land utanför Sverige och ringer, skickar sms/mms till Sverige eller ett annat land inom EU/EES så räknas det som ett roamingsamtal. Samma kostnader och villkor gäller som om du ringer, skickar sms och mms lokalt i Sverige. 

 

Internsamtal i Tele2 Växel

För dig som inte har avtalade priser på internsamtal, gäller de fria internsamtal inom företagsväxeln endast i Sverige. Samtal inom företaget där uppringande part befinner sig utanför Sverige, men inom EU/ESS, debiteras enligt Tele2s taxa för nationella samtal.

För dig som har avtalade priser på internsamtal gäller dessa alltid inom EU/EES.

Vad är roaming?

Att använda ett mobilnät som inte tillhör din operatör kallas för roaming. Det innebär att din mobiltelefon kopplas om från en teleoperatörs nät till en annan när du är utanför Sverige.

Tänk på att våra abonnemang är till för dig som i första hand bor i Sverige. Den data som ingår i ditt abonnemang gäller om du befinner dig utomlands under en begränsad tid. Om du, under en sammanhållande period på mer än 16 veckor, surfar mer i mobila nät i andra EU/EES-länder än vad du gör i hemma i Sverige kan vi komma att ta ut en extra avgift.

Vilka länder ingår i EU/EES?

I EU/EES ingår följande länder
Belgien, Bulgarien, Cypern (exkl. norra Cypern), Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Franska Västindien, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kanarieöarna, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Reunion Island, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

Tänk på att den turkiska delen av Cypern (Norra Cypern) inte ingår i EU/EES. Se prislista för Turkiet.

Länder i Europa som inte ingår i EU/EES
Albanien, Andorra, Armenien, Azerbajdzjan, Bosnien, Färöarna, Guernsey, Isle of Man, Jersey, Kosovo, Makedonien, Moldavien, Monaco, Montenegro, San Marino, Serbien, Schweiz, Ukraina, Vatikanstaten, Vitryssland och Ryssland.

När du befinner dig på båt eller i flygplan
Om du befinner dig på en båt eller ett flygplan och bir uppkopplad via satellit så räknas det användandet inte som inom ett EU/EES-land. Se priserna här: flygplan eller båt

Vanliga frågor och svar om EU/EES

Vad kostar det att ringa, skicka sms och mms när jag befinner mig i ett annat EU/EES-land?

När du befinner dig i ett annat land inom EU/EES så ingår samtal, sms och mms till Sverige, lokalt inom landet du befinner dig i och till ett annat land inom EU/EES i alla nya abonnemang från 1 juni 2017. 

Hur mycket kan jag surfa när jag är utomlands?

Hur mycket som ingår beror på vilket abonnemang du har:

Om ditt abonnemang är tecknat efter den 21 oktober 2019 kan du använda upp till 100 GB per månad i ett annat EU/EES-land samt 25 ytterligare länder.

 

Om ditt abonnemang är tecknat efter den 1 juni 2017 kan du använda upp till 50 GB per månad i ett annat EU/EES-länderna.

 

Om ditt abonnemang är tecknat innan den 1 juni 2017 så kan du använda upp till 20 GB i ett annat EU/EES-land.

 

Följ ditt abonnemang och hur mycket surf som du kan använda utomlands alternativt har kvar i Tele2 Work.

 

Vad kostar det att ringa, skicka sms och mms från Sverige till ett annat land inom EU/EES?

Samtal, sms och mms från Sverige till en telefon i annat land inom EU/EES kostar som ett internationellt samtal enligt gällande prislista.

Däremot kan du ringa till ett annat svenskt nummer (+46) som befinner sig inom EU/EES för samma pris som vad ett lokalsamtal i Sverige kostar idag. Den person som befinner sig i ett annat EU/EES-land använder roaming för att ta emot ditt samtal och betalar därför inget extra.

Vad ska jag tänka på när jag reser till ett annat EU/EES-land?

När du reser till ett annat land inom EU/EES behöver du inte göra någonting utan du kan fortsätta använda din mobiltelefon som om du vore kvar i Sverige.

Reser du ofta utomlands kan vi rekommendera dig att ha koll på din surf och hur mycket som du har kvar att använda nästa gång du reser. För att se aktuell datamängd skicka ett sms med texten "DATA" till 72661. Du som har ett mindre företag kan även se denna information i Tele2 Work.

Vad kostar det att ringa till en svensk mobil (+46) som är utomlands?

Om du har ett Fast pris-abonnemang kostar det dig inget extra, varken för dig som ringer eller för den som tar emot ditt samtal. Du betalar för ett lokalt samtal inom Sverige och den person som befinner sig i ett annat EU/EES-land använder roaming för att ta emot ditt samtal.

Om du har ett abonnemang med rörligt pris kostar ditt samtal som ett vanligt lokalsamtal inom Sverige.

Kan jag använda ett extra datakortet utomlands?

I alla våra aktuella abonnemang kan du använda data upp till 100 GB, beroende på vilket hur mycket datatrafik du har valt, inom EU och EES-länderna samt 25 andra länder.

Har du tecknat ett abonnemang innan 22 oktober 2019 gäller andra villkor.


För att skydda dig från höga kostnader är det mobila bredbandet automatiskt spärrat för användning utanför EU/EES. Spärren kan tas bort genom att kontakta Kundservice.

Hur fyller jag på mer data inom EU/EES?

Om du har slut på data att använda inom EU/EES kan du fylla på med mer data här eller genom att skicka ett sms enligt tabellen nedan:

Skicka sms-kod enligt nedan till 72661 (pris exkl. moms):

  • EUGB1 = 1 GB för 79 kr
  • EUGB3 = 3 GB för 189 kr
  • EUGB15 = 15 GB för 379 kr

All extra data du köper till kan användas på samma sätt inom EU och EES-länderna som i Sverige. Du kan betala det nya datapaketet med kreditkort, faktura eller sms.

Den extra datamängd som du har köpt kan du använda upp när du vill. Det som är kvar försvinner inte vid månadsskiftet i samband med när den ordinarie fylls på utan kan användas upp till sex månader efter att du köpt den.

Alla, förutom de med Unlimited/Obegränsad, kan fylla på med fasta datapaket. Har du istället Unlimited/Obegränsad så kan du surfa vidare till ett rörligt pris om din data tagit slut inom EU/EES.

I vilka 62 länder kan jag använda min data?

Om du har något av våra nya abonnemang (tecknade efter 21 oktober 2019) så ingår data (upp till 100 GB) när du surfar i något av följande länder:

EU/EES:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Franska Västindien, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Reunion Island, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Övriga länder:

Australien, Färöarna, Förenade Arabemiraten, Georgien, Hong Kong, Indien, Israel, Japan, Kanada, Kazakstan, Kina, Malaysia, Montenegro, Nya Zeeland, Qatar, Ryssland, Schweiz, Singapore, Sri Lanka, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Turkiet, Ukraina och USA.