BREDBAND 1200

Vårt snabbaste bredband för FiberKoax. Wifi-router ingår.

Tips

Exklusivt erbjudande online: 449 kr/mån i 12 mån

Skriv in din adress för att se vilka hastigheter och priser du kan få.
Redan kund? Logga in

Exklusivt erbjudande online

449 kr/mån + fri frakt- och miljöavgift. Priset gäller endast när du beställer på tele2.se.

Vanliga frågor om bredband

Får jag studentrabatt om jag är student?

Ja. Bor du i ett Tele2-hus som är ansluten till vårt fibernät via FiberKoax och har Mecenat och/eller Studentkortet får du rabatt på våra bredbandsabonnemang utan bindningstid.

Dessutom bjuder vi på startavgiften.

Vilket bredband kan jag få på min adress?

Det finns olika typer av uppkopplingar; Fiber (FiberKoax och FiberLAN), bredband via 5G och mobilt bredband. Beroende på var du bor kan du välja en eller flera av dessa när du skaffar bredband. Läs mer om skillnaden mellan de vanligaste alternativen.

Skriv in din adress här för att se vilket bredband som du kan få.

Kan jag välja Tele2 till stadsnät eller öppen fiber?

Ja, om du har öppen fiber kan du välja såväl bredband som tv från oss. Vi kallar det villafiber.

Du kan även välja Tele2 som leverantör om din fastighet är ansluten till ett stadsnät eller lokalt fibernät. Här är en lista på stadsnät där du kan välja bredband från Tele2.

Vad innebär uppkopplingsgaranti?

Uppkopplingsgaranti ingår utan extra kostnad i våra snabbare bredband. Du lägger enkelt till den när du beställer Bredband 500 eller snabbare.

Med uppkopplingsgarantin så får du ett SIM-kort och en USB-sticka som du sätter i din wifi-router. Om bredbandsuppkopplingen av någon anledning går ner, exempelvis om någon grävt av en fiberkabel, kopplar routern automatiskt över till mobilnätet och du kan fortsätta surfa.

Läs mer om våra bredbandsgarantier

Vilka bredbandshastigheter kan jag välja mellan?

Vi har olika hastigheter beroende på hur din fastighet är inkopplad till Tele2s bredbandsnät. Nedan hastigheter är endast ett urval och kan skilja sig beroende på adress och vad som är avtalat mellan Tele2 och din fastighetsägare. För att se vad vi kan leverera till dig behöver du fylla i din adress här ovan.

FiberKoax: Här kan du vanligtvis välja mellan Bredband 150, Bredband 300, Bredband 600 och Bredband 1200.

FiberLAN: Här kan du vanligtvis välja mellan Bredband 100, Bredband 250, Bredband 500 och Bredband 1000.

Bredband via 5G: Är du uppkopplad mot 5G-nätet kan du nå i hastigheter upp till 1000 Mbit/s. I 4G-nätet når du vanligtvis hastigheter mellan 10-100 Mbit/s. Hastigheter i mobilnätet beror på flera faktorer; exempelvis hur nära mobilmasten du befinner dig och hur många som samtidigt surfar med den aktuella mobilmasten.

Behöver jag någon utrustning själv för mitt bredband?

När du beställer bredband från oss så ingår allt du behöver för att komma igång: en wifi-router och de kablar som behövs.

Kan jag få hjälp med installation av mitt bredband?

Ja, du kan få hjälp med installationen, både för bredband och tv. Vi samarbetar med Hemfixarna och kostnaden för hjälpen kan du få RUT-avdrag för.

Du kan även få hjälp att få så bra wifi hemma som möjligt, eller om du har några problem med ditt bredband eller tv-abonnemang.

Läs mer om Installationshjälp

Jag kan inte få fast bredband från Tele2 – vad kan jag göra?

Om du inte kan få fast bredband från oss så kan du välja bredband via 5G. Det är ett bredband där uppkoppling sker via mobilnätet istället för fiber. Du får en fast bredbandslösning via 5G eller 4G, beroende på var du bor.

Vad innebär gruppavtal?

Gruppavtal innebär att en fastighetsägare eller förening köper in en viss tjänst som de betalar kollektivt för samtliga hushåll i föreningen/fastigheten. Gruppavtalet kan omfatta en eller flera av Tele2s tjänster: tv, bredband, telefoni och tillvalstjänster.

Gruppavtalet tecknas av fastighetsägaren. Du som bor i fastigheten behöver dock beställa gruppavtalstjänsterna individuellt för att få ditt val av utrustning, för att kunna få uppdateringar och för att kunna få snabb service.

Du som bor i en fastighet med gruppavtal kan välja om du vill beställa den gruppavtalade tjänsten eller om du vill välja en uppgraderad tjänst, ofta med en uppgraderingsrabatt.

Får jag någon rabatt om jag också har mobilabonnemang?

Ja, om du har både bredband och mobilabonnemang med obegränsad surf hos oss får du samlingsrabatt. Hur mycket rabatt (50 kr eller 100 kr) du får beror på vilket mobilabonnemang du har.

Bra att veta:

  • Abonnemangen behöver ha samma ägare

  • Rabatten gäller tills vidare så länge du har abonnemangen kvar

  • Rabatten aktiveras automatiskt

  • Rabatten visas som egen rad på din faktura

Läs mer om samlingsrabatt

Mer om bredband

Pojke som sitter vid dator i mörker

Bredband med uppkopplingsgaranti

Med vår uppkopplingsgaranti har du alltid wifi hemma. Om till exempel en fiberkabel grävs av så att ditt bredband slutar fungera, kopplas din router automatiskt till det mobila nätet.

Uppkopplingsgaranti ingår utan kostnad när du köper bredband med hastighet 500 Mbit/s eller snabbare.

Våra bredbandsgarantier
Pojke som gejmar på en dator

Samlingsrabatt

Har du mobilabonnemang och fast bredband från Tele2 kan du få 50 eller 100 kr/mån i samlingsrabatt eller dubbel surf på mobilabonnemanget.

När du beställer ditt bredband kan du logga in för att se om du får rabatt eller dubbel surf på ditt mobilabonnemang.

Mer om samlingsrabatt