Uppkoppling & Data

Surfa med mobilen

Här hittar du information om olika typer av uppkoppling för din mobiltelefon, felsökningsguide och inställningar för att du ska kunna surfa med din jobbmobil.

Skicka ett sms till 72661 med texten DATA så får du snabbt veta vilket datapaket du har och/eller hur mycket datavolym och tid som återstår på det. Genom att logga in i Tele2 Work kan du se mer detaljerad information om din dataförbrukning.  

Byt till ett av våra nya, stora datapaket på ditt abonnemang!
Fyll i formuläret här så ordnar vi det åt dig: Formulär - Beställ mer data

Har du slut på data till ditt abonnemang?

Om du har slut på data till ditt abonnemang kan du fylla på här eller genom att skicka sms enligt tabellen nedan. Där kan du välja hur mycket data som du vill fylla på med. All extra data du köper till kan användas på samma sätt inom EU/EES-länderna som i Sverige. Du kan betala det nya datapaketet med kreditkort, faktura eller sms.

Skicka sms-kod enligt nedan till 72661 (pris exkl. moms):  

  • EUGB1 = 1 GB för 79 kr
  • EUGB3 = 3 GB för 189 kr
  • EUGB15 = 15 GB för 379 kr

Den extra datamängd som du har köpt kan du använda upp när du vill. Det som är kvar försvinner inte vid månadsskiftet i samband med när den ordinarie fylls på utan kan användas upp till sex månader efter att du köpt den.
Alla, förutom de med Unlimited och Obegränsad, kan fylla på med fasta datapaket. Då kan du surfa vidare till ett rörligt pris om din data tagit slut inom EU/EES.

Här kan du läsa mer om våra datapaket för surf utomlands

För stora kunder/kunder med ramavtal så köper du extra datapaket via våra självservicetjänster eller genom att skicka ett sms med EUGB1, EUGB3 eller EUGB15 till 243.

Adressändring

Behöver du göra en adressändring är du välkommen att kontakta Kundservice

Olika sätt att koppla upp sig med telefonen:

Mobilanslutning

När du ringer, svarar på telefonsamtal eller skickar SMS så använder din telefon en mobilanslutning. I Sverige så använder du vårt mobilnät, som idag täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning.


Dataanslutning

När du surfar, använder appar eller skickar e-post som ansluter till Internet så kan telefonen skicka och ta emot data antingen via en mobildataanslutning, eller med en trådlös anslutning. Om din telefon är inställd att kunna använda båda uppkopplingstyperna samtidigt så väljer telefonen alltid den trådlösa anslutningen först.

Dataanslutningen via mobilnätet går oftast via 3G eller 4G-nätet. Med 3G surfar man i upp till 25 Mbit/s. Tele2 delar 3G-nät med Telia. Hastigheterna i Tele2s egna 4G-nät är upp till 80 Mbit/s. 

Upplever du att du inte får den hastighet som utlovas? Läs mer om vårt nät och bland annat hur du själv kan påverka din täckning. 


Trådlös anslutning

Om du någon gång varit på ett hotell, kafé eller liknande och surfat på en bärbar dator så har du troligen använt ett trådlöst nätverk. Det är också vanligt att man har ett trådlöst nätverk hemma eller på kontoret. En väldigt bra sak med en trådlös anslutning är att den minskar mobildataanvändningen, vilket kan vara speciellt viktigt för dig som inte har ett obegränsat dataabonnemang. De vanligaste typerna av trådlös uppkoppling är WiFi och WLAN.

Vad innebär hastigheten?

1-5 Mbit/s - räcker för dig som mailar och läser nyheter på nätet då och då.
6-16 Mbit/s - för dig som surfar med jämna mellanrum och mailar tyngre filer.
16-30 Mbit/s - snabb uppkoppling, perfekt för videokonferenser.
30-80 Mbit/s - för dig som vill ha riktigt snabb och säker uppkoppling. Perfekt för videokonferenser och nedladdning av stora filer.

Vad behöver man för hastighet för att kunna streama film och musik exempelvis?

För att få veta vilken uppkopplingshastighet du får i praktiken kan du gå in på www.bredbandskollen.se Där hittar du mycket bra tips och goda råd för att få ut mesta möjliga av din uppkoppling.

Här kan du se vår Täckningskarta