Tjänster och inställningar

Telefonsvarare (röstbrevlåda)

I alla våra mobilabonnemang ingår telefonsvarare, eller röstbrevlåda som det också kallas. Tjänsten är kostnadsfri och innebär att en person kan lämna ett röstmeddelande till dig som du sedan kan lyssna av. Du betalar som ett vanligt samtal inom Sverige för att lyssna på inspelande meddelanden. Om du har fast pris på samtal kostar det inget extra att ringa röstbrevlådan.

Aktivera eller avaktivera röstbrevlådan

• För att aktivera röstbrevlådan ringer du 222 från din mobiltelefon och följer instruktionerna.
  • För att hantera eller ändra till exempel din hälsningsfras ringer du 223.
  • För att avaktivera hela din röstbrevlåda (telefonsvarare) så behöver du kontakta kundservice.

Byt PIN-kod till röstbrevlådan

Första gången du lyssnar av din röstbrevlåda kommer du att bli ombedd att ställa in en PIN-kod. Om du behöver byta PIN-kod gör du så här:

1. Ring 222 från det telefonnummer bytet ska ske på.
  2. Tryck 9 för att komma till huvudmenyn.
  3. Tryck 3 för att komma till inställningar.
  4. Tryck 3 för att ändra PIN-kod.
  5. Knappa in en ny fyrsiffrig PIN-kod och avsluta med #.
  6. Klart.

Att lyssna av röstbrevlådan

För att lyssna av din röstbrevlåda, ring 222 från din mobil. Notera att avlyssnade meddelanden som du inte har sparat kommer att tas bort efter 3 dagar.

För att lyssna av dina meddelanden från en annan telefon

1. Ring ditt eget mobilnummer.
  2. När hälsningsfrasen spelas upp, tryck # lösenord #.
    Detta fungerar bara när ditt abonnemang är kopplat till röstbrevlådan.

Hur vet man om någon har lämnat ett meddelande?

Du får ett SMS skickat till dig när du har fått ett nytt röstmeddelande. Ring 222 för att lyssna av meddelandet. Trycker du 6 samtidigt som du lyssnar av meddelandet så får du ett SMS med telefonnumret till den som lämnade meddelandet.

Hur länge sparas ett meddelande i röstbrevlådan?

Nya meddelanden som inte lyssnats av sparas i 7 dygn. Meddelanden som är avlyssnade sparas i 3 dagar. Det går inte att permanent spara ett meddelande i röstbrevlådan, men om du väljer att spara ett meddelande så sparas det i 10 dagar.

Snabbkommandon

1. Spola bakåt i meddelandet
11. Lyssna på meddelandet igen
3. Spola framåt i meddelandet
33. Hoppa till slutet av meddelandet
4. Spara meddelandet i 10 dagar
5. Radera meddelandet
6. Få numret som SMS
7. Pausa/återuppta meddelandet
8. Mer information
9. Huvudmeny
* Tidigare meddelanden
# Nästa meddelande

Ringa röstbrevlåda när du är utomlands

Att lämna ett röstmeddelande till dig när du befinner dig utomlands fungerar precis som i Sverige. Däremot när du ska lyssna av ett meddelande behöver du istället ringa:

• +46252 och sedan ditt telefonnummer utan första nollan.
  • När du hör din hälsningsfras tryck # lösenord #.

Läs mer om hur röstbrevlådan fungerar och kostnader för att använda tjänsten när du befinner dig utomlands under Utomlands.

Ställa in tiden innan röstbrevlådan går igång

Tryck **61* +46 252

Sedan anger du ditt mobilnummer, utan första nollan, trycker ** och den tid som du bestämt dig för. Du kan välja från 5 sekunder upp till 30 sekunder.  Avsluta med #.

Exempel, om ditt nummer är 070- 123 456 XX och du vill att röstbrevlådan ska gå igång efter 20 sekunder (ca 4 signaler) så knappar du in: ** 61 * +4625270123456XX ** 20 #

Aktivera eller avaktivera SMS vid missat samtal (slamdown)

När någon har ringt din röstbrevlåda men inte lämnat ett meddelande får du ett SMS med telefonnummer och tidpunkt skickat till dig. Tjänsten är aktiverad från start, men vill du stänga av det så ringer du 226 från din mobil och följer instruktionerna.