Abonnemang & Tjänster

Surfa tryggt och säkert

Här kan du läsa mer om de vanligaste nätbedrägerierna samt hur du använder våra tjänster på ett tryggt och säkert sätt.

Idag tillbringar vi mycket tid på internet och för att du ska kunna surfa tryggt och säkert utan att bli utsatt för nätbedrägerier och andra hot har vi några allmänna tips som förbättrar din säkerhet på internet.

• Skicka aldrig kontouppgifter, användarnamn eller lösenord via mejl
  • Har du fått ett erbjudande som är för bra för att vara sant?
  • Var försiktig när du handlar på nätet och undvik att lämna ut dina kreditkortsuppgifter
  • Klicka inte på tveksamma länkar

Vanliga nätbedrägerier

Har du koll på de vanligaste nätbedrägerierna som t.ex. nätfiske, wangiri eller smishing? Kika igenom länkarna på den här sidan för mer tips. Här finns även förslag på hur du förebygger nätbedrägerier.

Kostnadsfri onlinekurs om digital säkerhet

Är du kund hos Tele2 kan du logga in i Mitt Tele2 och ta del av vår kostnadsfria onlinekurs i digital säkerhet. I 13 lektioner, som mejlas till dig med jämna mellanrum, dyker vi djupare in i ämnet digital säkerhet och hur du bäst undviker nätbedrägerier.

Exempel på lektioner

Att jobba och studera säkert hemifrån, Vad är cyberbrott, Smishing och vishing, Vad är ransomware (utpressningsvirus), Se upp med öppna wifi och Skydda dina viktiga konton.