Användande

När du är på semester utomlands

Du ska inte behöva oroa dig för att använda din mobiltelefon utomlands. På den här sidan berättar vi om hur kan använda vissa funktioner för att undvika höga kostnader på fakturan.

 Läs mer om utlandspriser och hur du kan få ut ännu mer av ditt abonnemang.

Maxpris i utlandet

För att skydda våra kunder mot höga kostnader är funktionen “Maxpris data i utlandet” aktiverad på alla våra abonnemang. Maxpris data i utlandet innebär:

  • När du surfat för 550 kronor inklusive moms spärras du från fortsatt surf men får samtidigt ett SMS där du kan nollställa ditt surfsaldo och kan fortsätta surfa för ytterligare 550 kronor.
  • Maxtaket gäller för en hel månad, detta innebär att du kan surfa i flera olika länder och datum under en och samma månad innan spärren träder i kraft.

Återaktivera maxpris: Skicka SURFMAX till 251.
Fortsätta surfa efter uppnått tak: Skicka MERSURF till 251.
Veta surfsaldo: Skicka surfbalans till 251.
Stänga av SMS-varning: Skicka INFONEJ till 251.
Återaktivera SMS-varning: Skicka INFOJA till 251.
Ändra gräns för maxtak till 100kr, 300kr, 550kr, 1000kr, 3000kr eller 5000kr: Skicka SURFLIMIT (belopp) till 251.
Stänga av telefonsvararen: Skicka På eller Av till 555.

Telefonsvarare

Reser du utanför EU/EES kostar det pengar att ta emot samtal till din röstbrevlåda. Det innebär att du får betala om någon lämnar ett meddelande även om du inte lyssnar av det eller om inget meddelande lämnas. Behöver du inte ha telefonsvararen på rekommenderar vi att du stänger av den under din utlandsvistelse. Det kan du göra genom att skicka ett SMS med texten eller Av till 555.

Att lyssna av ett röstmeddelande kostar som ett vanligt samtal från det land du befinner dig i till Sverige. För att ringa och lyssna av ett meddelande när du befinner dig utomlands gör du följande:

  • Ring 46252 + (ditt nummer utan första nollan)
  • När du hör din hälsningsfras tryck # lösenord #. Om det är första gången du lyssnar av din telefonsvarare behöver du ställa in en personlig PIN-kod för att komma vidare till dina meddelanden.

Vanliga frågor och svar

Det går att använda GPS utomlands såvida du inte har aktiverat en roamingspärr. Vi rekommenderar att du tecknar ett datapaket för utlandet för att förhindra höga surfkostnader.

Blir din telefon stulen eller borttappad behöver du så fort som möjligt kontakta oss så vi kan spärra din telefon. För att spärra telefonen kontaktar du kundservice dygnet runt på telefonnummer +46 856 22 20 40.