Surf- och MMS-inställningar

Nedan hittar du standardinställningarna för MMS och surf. Dessa inställningar finns inlagda på din telefon när du får den, men kommer du inte igång med internet eller MMS kan det vara bra att kontrollera inställningarna.

För att hämta inställningar för MMS och internet skickar du ett blankt SMS till nummer 123

Apple iOS (iPhone/iPad)

Om du behöver ändra inställningarna manuellt i iPhone (iOS) hittar du dessa genom att trycka på Inställningar, sedan Mobilnät --> Alternativ för mobildata --> Mobilt datanätverk.

Android

I Android går du in på Inställningar, sedan Trådlöst och nätverk --> Mobila nätverk --> Åtkomstpunktsnamn. Tryck på plus-ikonen för att lägga till ett nytt APN.

Standardinställningar för MMS

Användarnamn: Lämna blank
Lösenord: Lämna blank
Protokoll: HTTP
APN: 4G.tele2.se
Proxy-adress: mmsproxy.tele2.se
Portnummer: 8080
Startsida/meddelandeserver: http://mmsc.tele2.se

Standardinställningar för surf

Användarnamn: Lämna blank
Lösenord: Lämna blank
Protokoll: HTTP
APN: 4G.tele2.se
Startsida: http://mobil.tele2.se