Surf- och MMS-inställningar

Nedan hittar du standardinställningarna för MMS och surf. Dessa inställningar finns inlagda på din telefon när du får den, men kommer du inte igång med internet eller MMS kan det vara bra att kontrollera inställningarna.

För att hämta inställningar för MMS och internet skickar du ett blankt SMS till nummer 123

Om det av någon anledning inte går att ladda ned de automatiska inställningarna till din mobil så kommer du få ett felmeddelande. Då kan du ändra inställningarna manuellt enligt nedan:

Apple iOS (iPhone/iPad)

I iPhone/iPad (iOS) hittar du val för inställningar genom att trycka på Inställningar, sedan Mobilnät --> Alternativ för mobildata --> Mobilt datanätverk.

Android

I Android går du in på Inställningar, sedan Trådlöst och nätverk --> Mobila nätverk --> Åtkomstpunktsnamn. Tryck på plus-ikonen för att lägga till ett nytt APN.

Standardinställningar för MMS

Användarnamn: Lämna blank
Lösenord: Lämna blank
Protokoll: HTTP
APN: 4G.tele2.se
MMS-proxy: mmsproxy.tele2.se
MMS-port: 8080
Startsida/MMSC: http://mmsc.tele2.se

Standardinställningar för surf

Användarnamn: Lämna blank
Lösenord: Lämna blank
Protokoll: HTTP
APN: 4G.tele2.se
Startsida: http://mobil.tele2.se