Handla

BYT IN DIN GAMLA MOBIL.
FÅ RABATT PÅ EN NY.

Få rabatt på din nya mobil med fyra enkla steg

 • 1

  Välj en ny mobiltelefon som du vill köpa.

  Få rabatt på ny mobil om du samtidigt byter in din gamla mobil.

 • 2

  Värdera din gamla mobiltelefon och få värdet i rabatt på din nya mobil.

  Värderingen är dagsaktuell och värdet kan variera från dag till dag.

 • 3

  Gör klart beställningen av din nya mobiltelefon.

  Du ser samtidigt vilka aktuella rabatter som gäller för dig.

 • 4

  När beställningen är klar skickas den nya mobiltelefonen till dig.

  I leveransen får du ett returkit som du skickar in din gamla mobil med.

Så här funkar det

Värdering av gammal mobil

Sänk din månadskostnad och låt din gamla mobil få ett nytt liv på en annan marknad. När du säljer din gamla mobil och samtidigt köper en ny får du värdet i rabatt på den nya mobilen.

Så här gör du

 • Välj din mobil och klicka på ”Byt in din gamla mobil och få rabatt på en ny” högst uppe i menyn inne på produktsidan. Länk till alla våra mobiler hittar du här nedanför.


 • Ange IMEI-nummer på din gamla mobil och följ sedan fortsatta anvisningar.

 • Du får ditt erbjudande och godkänner genom att klicka i rutan nedanför.
 • Välj att bifoga ytterligare en mobil eller ”fortsätt handla” för att återgå till produktsidan för din valda mobil. Där har nu inbytesrabatten dragits av på priset och du kan fortsätta till kassan.

Mobilens värde beror på modell och skick och kan variera från dag till dag. Värdet vid värderingstillfället gäller under förutsättning att mobilens skick stämmer överens med vår bedömning.

Få värdet tillgodo

I våra Tele2-butiker kan du använda värdet till att köpa ny mobil genom att betala kontant eller sänka månadskostnaden vid delbetalning. Du kan dessutom använda värdet till att handla tillbehör eller skänka till välgörenhet via den ideella stiftelsen Reach for Change. 

Återvinning av gamla mobiltelefoner

Alla mobiler som vi får in återvinns. På vilket sätt beror på modell och skick. Om din mobil är fullt fungerande säljs den vidare och får ett nytt liv på en annan marknad. Är den i sämre skick plockas den isär och säljs antingen vidare i delar eller materialåtervinns.

Frågor och svar

Du behöver:

 • Spara all information och allt innehåll som du vill ha kvar från din gamla mobil, t ex foton, kontakter och andra viktiga filer och dokument. Tele2 är inte ansvarig för skada, förlust av eller raderad data på mobilen som byts in.
 • Fabriksåterställa mobilen. Det gör du genom mobilens inställningar.
 • Om du byter in en iPhone ska iCloud vara avaktiverad innan den skickas in. Tar du inte bort iCloud är mobilen alltid värd 0 kr och kommer returneras tillbaka till dig. Gå till Inställningar > iCloud. Tryck sedan på Logga ut längst ned på skärmen (Radera konto i iOS 7 och tidigare).

Se alla instruktioner härTänk på att endast skicka in mobiltelefonen, utan tillbehör och orginalkartong. 

Alla mobiler återvinns, på vilket sätt beror på modell och skick. Om din mobil är fullt fungerande säljs den vidare och får på så sätt ett andra liv. Är den i lite sämre skick plockas den isär och säljs antingen i delar eller materialåtervinns.

Om din värdering online och värderingen som vi gör när du har skickat in mobilen inte stämmer överens kommer vi att meddela dig innan vi går vidare. Du kan välja att acceptera vår värdering eller att få din mobil skickad tillbaka till dig igen. 

Vänligen kontakta Kundservice för mer hjälp.