CYBER MONDAY 2024

Välkommen tillbaka den 2 december 2024

Vad är Cyber Monday?

Cyber Monday inleddes redan runt 2002-2003 men begreppet "Cyber Monday" myntades först 2005. Tvärtemot vad många tror blev alltså Black Friday en trend först några år senare.

Det som skiljer de båda shoppingdagarna åt är främst att Cyber Monday riktar sig mot e-handlare medan Black Friday och Black Week är de fysiska butikernas REA-tid. I USA är skillnaden mer signifikant medan man i Sverige inte är lika uppdelad och idag brukar både e-handeln och fysiska butiker ha erbjudanden som sträcker sig redan från början av Black Friday-veckan, så kallad Black Week, fram till och med Cyber Monday.

Om man tittar på försäljningen online har Cyber Monday ökat kraftigt de senaste åren. Mellan 2014 och 2017 visade en undersökning från e-handel.se en ökning på drygt 100 procent och mellan 2018 och 2019 var ökningen 27 procent.

I vissa fall ökar rabatten under Cyber Monday på erbjudanden som presenterats under helgen och i andra fall handlar det om att det är "sista chansen att få rabatt".

När är Cyber Monday

Måndagen efter Black Friday inträffar Cyber Monday. Cyber Monday, som även går under namnet Manic Monday, har tidigare varit e-handlarnas svar på Black Friday men nu för tiden börjar de flesta onlinebutikerna med sina specialerbjudanden redan på fredagen eller till och med i början av veckan.

Erbjudanden under Cyber Monday

Vi har ett stort sortiment av mobiltelefoner och under tidigare Cyber Monday har vi erbjudit några av våra allra bästa modeller till årets bästa priser. Utöver mobiler på Cyber Monday brukar det även dyka upp en och annan surfplatta och smartwatch, samt kampanjpriser på mobilabonnemang samt abonnemang till tv, bredband och mobilt bredband.

Hinner du inte fynda ny mobil eller annan produkt under Black Friday får du oftast en ny chans den här dagen. Men skynda, det gäller bara fram till midnatt.

Cyber Monday-erbjudanden på bredband och tv

Under Cyber Monday, som 2024 är den 2 december, får du oftast en ny chans att köpa abonnemang och produkter till extra bra kampanjpriser.

Höstens mörker har lagt sig över Sverige och vi börjar umgås mer inomhus. Under hösten och vintern tittar vi mycket på film, tv-serier och annan underhållning tillsammans. Har du inget tv-abonnemang från Tele2 idag men är kund kan du köpa valfritt streamingpaket från Tele2, där till exempel Viaplay och SkyShowtime ingår.