Hastighetsgaranti

Hos Tele2 ska du alltid få den bredbandshastighet som du betalar för. Och för att du som kund verkligen ska veta vilken hastighet du kan förvänta dig, har vi en tydlig märkning.

Vår hastighetsgaranti gäller endast med nätverkskabel mellan din enhet och vår router.

Märkningen visar på lägsta och högsta hastighet för respektive bredband när du har trådbunden anslutning mellan router och dator. Exempelvis kan nedladdningshastigheten hos abonnemanget Bredband 250 variera och detta uttrycker vi med ett så kallat hastighetsintervall: 100-250 Mbit/s. Sådana hastighetsintervall finns för alla våra abonnemang.

Se ditt abonnemangs hastighetsintervall:

  1. Logga in på Mitt Tele2
  2. Välj Mitt abonnemang
  3. Välj Bredband
  4. I informationsrutan för ditt bredbandsabonnemang kan du se intervallerna för nedladdningshastigheten.

Mät din hastighet på Bredbandskollen.se

För att veta hur snabbt ditt bredband är idag rekommenderar vi dig att mäta din hastighet på bredbandskollen.se. Som kund hos Tele2 kan du förvänta dig att din hastighet ska ligga någonstans inom ditt intervall – vid trådbunden uppkoppling.

Om resultatet efter genomförd mätning på bredbandskollen.se är lägre än hastighetsintervallen på ditt bredbandsabonnemang så behöver det utredas. På Mitt Tele2 ser du hastighetsintervallet som gäller för ditt bredband, se guiden ovan.

För att starta en felsökning, hör av dig till vår Kundservice på telefon 90 222.

Surfa trådlöst via WiFi

Hastighetsgarantin gäller inte när du surfar via WiFi utan den gäller enbart vid inkoppling med nätverkskabel mellan din enhet och router.

För att kunna utnyttja det trådlösa nätverkets fulla kapacitet är det viktigt var du placerar din router. För att få snabbt internet hemma har vi tagit fram tips som hjälper dig att maximera din bredbandshastighet.

Har du en annan fråga?