20 OKT 2023

Tele2 ny sponsor för Svenska Cupen 2023

Tele2 är numera en stolt sponsor i Svenska Cupen – Sveriges största nationella Counter-Strike-turnering.

Tele2 logotyp

Tele2 har länge varit en del av e-sportvärlden och gaming, bland annat tack vare vårt samarbete med DreamHack. Nu har vi skrivit ett två-årigt avtal med Fragbite som innebär att vi kommer vara en del av Svenska Cupen under 2023 och 2024.

Vi på Tele2 är stolta över vårt nya samarbete med Svenska Cupen, då vi länge har varit en del av esport- och gamingvärlden. Nu under 2023 tar vi, som mobil- och bredbandsleverantör, ytterligare steg för att förstärka vår naturliga position inom gaming. Under året har vi framgångsrikt arrangerat två egna turneringar och med dem introducerat våra kunder till underhållande esport- och gamingupplevelser, och Svenska Cupen blir ett väldigt spännande tillägg i vår satsning,” säger Jonas Lundquist, marknadsdirektör på Tele2.

Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.


Mer om Tele2s gamingsatsning

Tele2 har sedan länge varit en del av e-sportvärlden och gaming, bland annat genom vår position som bredbandsleverantör och samarbetspartner till Dreamhack. Dessutom erbjuder vi en av marknadens snabbaste bredband på upp till 1200 Mbit/s.

Nu tar vi vår naturliga position inom gaming och esport till nästa nivå. Genom att fortsätta samt skapa nya samarbeten och arrangera egna turneringar vill vi introducera fler till all den underhållning som finns inom både esport och gaming i Sverige.

Läs mer om gaming hos Tele2