Vad är Black Friday?

Black Friday kommer ursprungligen från USA där det är en av landets största shoppingdagar. I årtionden har den markerat starten för julhandeln och med kraftigt nedsatta priser, långa köer och extra långa öppettider omsätter den omkring 50-60 miljarder kronor på en enda dag.

En populär förklaring till varför dagen heter just Black Friday är att man under denna dag vänder butikernas röda siffror till svarta och därmed går från förlust till vinst. Idag är begreppet välkänt över hela världen som en shoppingdag med rea och bra erbjudanden.

När kom Black Friday till Sverige?

Det var först under 2013 som flera e-handlare och butikskedjor snappade upp begreppet Black Friday och uppmärksammade dagen med specialerbjudanden. Idag är det ett populärt fenomen världen över och i Sverige hoppar fler och fler butiker på trenden för varje år. Många fysiska butiker har långa köer ringlande utanför entrén och online är det många e-handlare som väljer att starta rean redan vid midnatt. 

Uppgradera din mobil
på Black Friday

Vi har ett stort sortiment av mobiltelefoner och under tidigare Black Friday har vi erbjudit några av våra allra bästa modeller till årets bästa priser. Som dessutom har sålt slut på nolltid. 

Passa på att uppgradera mobilen under Black Friday. Den 26 november 2021 drar vi igång!

Cyber Monday

Måndagen efter Black Friday inträffar Cyber Monday. Cyber Monday, som även går under namnet Manic Monday, har tidigare varit e-handlarnas svar på Black Friday men nu för tiden börjar de flesta onlinebutikerna med sina specialerbjudanden redan på fredagen.