26 OKT 2022

Tele2 öppnar ett digitalt buffermuseum

Buffringssymbolen – den snurrande symbolen som visas när innehållet laggar på din mobil – är snart ett minne blott. Detta på grund av att 5G ökar kapaciteten i vårt mobilnät och ger bland annat upp till tio gånger snabbare hastigheter.

Enligt en undersökning gjord av Infostat under oktober 2022, så uppger 82 procent av svenskarna att de någon gång störts av att mobilen laddar appar och webbsidor långsamt och 64 procent uppger att de då och då eller ännu oftare inte gör det som de har tänkt göra med mobilen för att det buffrar.*

I samband med att 5G ökar mobilnätets kapacitet och blir upp till 10 gånger snabbare har buffringsymbolen blivit en mer ovanlig syn. För att bevara buffersymbolen har vi just därför öppnat upp ett digitalt buffermuseum där besökarna kan se symbolen i flera generationer framåt.

– 5G är inte bara högre hastigheter utan även kortare svarstider, vilket gör att buffrandet blir ett minne blott. Nu jobbar vi med att göra nya tekniken tillgänglig för våra kunder med målsättningen att bygga Sveriges bästa och snabbaste 5G-nät, säger Oscar Karlsson, kommersiell chef, Tele2.

Besök vårt digitala buffermuseum

Film om buffermuseumet

Du behöver godkänna  om du vill visa den här typen av innehåll från Tele2


*Undersökningen från Infostat gjordes i oktober 2022 med 1600 svenskar som slumpmässigt rekryterades och tillfrågades i en webbpanel. Hastigheten i vårt mobilnät varierar alltid på vilken ort och plats du befinner dig på, vilken mobil/utrustning du har och hur många andra som är uppkopplade mot nätet samtidigt.