Karta över Sverige

Täckning & nät hos Tele2

Bäst i test enligt Umlaut Mobile Benchmark 2019

Tele2 – Bäst i test

Tele2s mobilnät fick utmärkelsen bäst i test enligt det internationellt ledande mobilnätstestet ”Umlaut Mobile Benchmark 2019”. Testet genomfördes mellan mars till augusti 2019 och av 1000 möjliga poäng vann Tele2 med 914 jämfört med operatören och tvåan i testet Telia, som fick 907 poäng. 

Snabbast uppkoppling och högst samtalskvalitet av alla operatörer.

Tele2 får även högst betyg vad gäller "Uppladdningshastighet" och vinner kategorin med nästan 48 procents marginal.

Om Umlaut Mobile Benchmark

Umlaut är den internationella marknadsledaren inom mobila jämförelsen. Resultatet baseras på 210 miljoner mätpunkter av röst- och dataprestanda hos 29 300 mobilanvändare i Sverige.

Globalt utvärderas 80 länders mobilnät och rapporten visar att de svenska operatörerna har utmärkt prestanda i internationell jämförelse. 

Man som står på en mast som tittar ut över en stad

Tele2 lanserar 5G i Stockholm, Göteborg och Malmö

Idag finns tre olika nät i Sverige – 2G, 3G och 4G. 2G-nätet används i första hand för röstsamtal medan 3G-nätet hanterar både samtals- och datatrafik. 4G-nätet hanterar endast datatrafik och gör uppkopplingen stabil och snabb.

Nu har vi tagit nästa steg i utvecklingen och lanserat Sveriges första publika 5G-nät i Stockholms innerstad och på platser i Göteborg och Malmö. 

Vi täcker 90% av Sveriges yta

Bra mobiltäckning är en förutsättning för att du ska kunna maxa ditt användande av mobila produkter, oavsett om du ska ringa eller surfa. Idag täcker vårt nät 99,9 procent av befolkningen, det vill säga där människor bor och arbetar.

Sedan 2014 har vi gjort en miljardsatsning tillsammans med Telenor, och det gemensamma bolaget Net4Mobility, för att förbättra vårt mobilnät i Sverige där målet var att nätet skulle täcka 90 procent av Sveriges yta. Nu när vi har nått det kommer vi att fortsätta att investera med samma kraft i befintliga och framtida nät för att ge våra kunder ett ännu bättre mobilnät. 

På vår täckningskarta kan du se vilken täckning du har i olika delar av landet.

Få bättre täckning med tre enkla knep

Upplever du ibland att du har dålig eller ingen täckning trots att täckningskartan visar att du ska ha full täckning där du befinner dig? 

Det är många faktorer som spelar in på din täckning. Det kan vara allt från vilken mobil, surfplatta eller bredbandsrouter du använder till att var i en byggnad du befinner dig i. Det kan också vara hur många personer som är uppkopplade samtidigt mot samma mast i förhållande till mastens kapacitet.

Förbättra din täckning genom att:

  • Använda handsfree.
  • Låta mobilen eller miniroutern ligga fritt istället för i fickan, handen eller väskan.
  • Se till att använda mobilen utomhus – väggar, fönster och dörrar kan påverka din täckning.

Energieffektiv operatör

I början av 2017 initierade Tele2, tillsammans med Telenor, en lösning i det gemensamma 4G-nätet och lät basstationernas effektförstärkare stängas av när stationerna inte nyttjades av kund. Ett år senare har initiativet sparat cirka 2,3 miljoner kWh, vilket motsvarar den energi en BMW i3 skulle förbruka om den körde 380 varv runt jorden.

"Om du tittar på energianvändningen per kund så ligger Tele2 långt före sina konkurrenter och är därmed den energieffektivaste operatören i Sverige. Våra delade nät gör att både utbyggnad och drift kan skötas mer kostnadseffektivt och resurssnålt, vilket gynnar både konsumenter och miljön.", säger Samuel Skott, Executive Vice President för Tele2 Sweden Consumer.

Skog i Sverige